Ambasadori străini participă la Iaşi la comemorarea Pogromului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/06/2011

La sfârşitul lunii iunie, cu ocazia comemorării a 70 de ani de la dramaticele zile ale Pogromului de la Iaşi din 1941, se vor afla la Iaşi ambasadorii Statului Israel, respectiv al Republicii Cehe.

Reprezentanţii diplomatici vin în oraşul nostru la invitaţia Institutului Naţional de studiere a Holocaustului “Elie Wiesel”, având programate cu această ocazie întâlniri cu primarul Municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita.

Astfel, în data de 27 iunie 2011, primarul Gheorghe Nichita îl va primi la Palatul Roznovanu pe Excelenţa Sa Jiff Sitler, Ambasadorul Republicii Cehe, care va fi însoţit de profesorul Felix Kolmer, vicepreşedinte al Comitetului International Oswiecim (Auschwitz).

De asemenea, pe 29 iunie 2011, Excelenţa Sa Oren David, Ambasadorul Statului Israel la Bucureşti, va avea o întâlnire oficială cu primarul Gheorghe Nichita, Primăria Municipiului Iaşi fiind unul dintre colaboratorii Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România «Elie Wiesel » la organizarea manifestărilor de comemorare a 70 de ani de la Pogromul de la Iaşi din 1941.

Menţionăm că programul manifestărilor va include un marş comemorativ pe traseul Obelisc-Chestură-Gară_Cimitirul Evreiesc, o tabără de creaţie cu titlul « Cum a fost posibil », o expoziţie de pictură cu acelaşi titlu, expoziţii de fotografii şi documente referitoare la Pogromul de la Iaşi, o seară de filme pe tema Holocaustului în aer liber în zona de proiecţii a Casei de Cultură Mihai Ursachi din Parcul Copou, lansări de carte, o masă rotundă la Universitatea « Al I Cuza ».

Nu în ultimul rând, municipalitatea va decerna în cadru festiv 6 titluri de Cetaţean de onoare al Municipiului Iaşi unor supravieţuitori ai tragicelor evenimente.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*