ALTorchestra reuneşte la Iași trupe de rock alternativ cu orchestre simfonice

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/11/2018

Cinci trupe de rock alternativ acompaniate de orchestre simfonice unesc două stiluri muzicale diametral opuse. Sub conceptul ALTorchestra 100, Zdob și Zdub, Robin and the Backstabbers, byron, Grimus și The Mono Jacks concertează într-un circuit care cuprinde trei orașe: Iași, București și Cluj Napoca. Până în prezent la Iași au concertat Zdob și Zdub și Robin and the Backstabbers.
Miercuri, 14 noiembrie, la Iași vor concerta cei de la byron, invitat special fiind Lucia. Orchestra care va acompania trupa rock este manageriată de Corina Ciuplea și va fi condusă de către dirijorul Mircea Pădurariu. Evenimentul va fi precedat de un seminarul interactiv „Istoria Muzicii Românești”, susținut de către prof. Alexandru Stoica. Ultimele două evenimente de la Iași vor avea loc pe 20 noiembrie, când vor concerta cei de la Grimus, respectiv pe 3 decembrie, când vor concerta cei de la The Mono Jacks. Toate concertele de la Iași au loc la Casa de Cultură a Studenților. Intrarea la toate evenimentele din cadrul proiectului este liberă și se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile.
Proiectul ALTorchestra 100 marchează 100 de ani de la Marea Unire prin unirea metaforică a două stiluri muzicale diametral opuse: rock alternativ și muzică simfonică. Fiecare formație implicată în proiect își va reorchestra cântecele în manieră simfonică, integrând în aranjamente inclusiv câte un instrument tradițional românesc.

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*