Alpinistul ieșean Bogdan Musteață vrea să cucerească vârful Aconcagua

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/12/2017

După Elbrus (5.642 metri), Mont Blanc (4.810 metri), Grossglockner (3.798 metri), Olimp (2.917 metri), Monte Rosa (4.634 metri) și Matterhorn (4.478 metri), alpinistul ieșean Bogdan Musteață vrea să ajungă pe cel mai înalt vârf din America de Sud, Aconcagua (6.962 metri). Alpinistul s-a întâlnit luni, 4 decembrie, cu primarul Mihai Chirica, care i-a înmânat steagul Municipiului Iași, pentru a fi arborat pe acest munte, și i-a urat succes în expediție.


„Din 2012 sunt membru al Clubului Sportiv Montan Altitudine. M-am antrenat cu alpinistul Ovidiu Popescu. Am început antrenamentele în luna noiembrie a acelui an, în Munții Piatra Craiului. Prima tură a fost extrem de grea, dar și de frumoasă. Primul vârf cucerit a fost Mont Blanc, în 2013, unde am făcut ruta celor trei munți. Apoi am continuat în munții României. În august 2014 am ajuns pe Elbrus. Luna aceasta voi pleca în America de Sud. Expediția are ca scop atingerea pe parcursul unei singure luni a celor mai înalte vârfuri de pe acest continent, Aconcagua și Ojos del Salado, care este și cel mai înalt vulcan din lume. Performanța aceasta este deținută doar de doi sportivi români. Am început antrenamentele din vară”, a declarat Bogdan Musteață.
Ieșeanul de 42 de ani și-a propus ca anul viitor să ajungă pe Seven Summits și pe Volcanic Seven Summits, cei mai înalți munți, respectiv cei mai înalți vulcani de pe cele șapte continente.
„Cel mai greu a fost în 2016, când eram pe Matterhorn, un vârf extrem de tehnic situat la granița dintre Italia și Elveția. În timpul escaladării un spaniol dintr-un alt echipaj s-a dezechilibrat și a căzut. Noroc de frânghii! În primă fază am vrut să cobor, dar apoi am decis să continui. Sunt și astfel de momente, dar din fericire sunt rare. În momentul în care vezi frumusețile pe care ți le oferă muntele, este greu să le uiți”, a mai spus Bogdan Musteață.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*