Alpinistul Daniel Popescu a dus steagul Iașului pe masivul Monte Rosa

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/10/2017

După ce anul acesta a ajuns pe cel mai înalt munte din cele două Americi (Aconcagua – Argentina) și cel mai înalt munte din Africa de Nord (Toubkal – Maroc), alpinistul Daniel Popescu a cucerit noi vârfuri.

 

La sfârşitul lunii august, acesta a dus steagul Municipiului Iași și drapelul tricolor pe cele mai înalte piscuri din Italia. „A fost o expediție în Alpii italieni, chiar la granița cu Elveția. Pe un areal de circa 20 de kilometri sunt concentrați mai mulți munți cu înălțimi de peste 4.000 de metri. Anul trecut am reușit să ajung pe Mont Blanc. Acum am ajuns pe 7 din vârfuri de pe masivul Monte Rosa, al doilea cel mai înalt masiv din Alpi. Din cauza condițiilor meteo nu am putut ajunge pe Dufourspitze (4.634 metri – n.r.), cel mai înalt pisc de pe masiv, ci pe Zumsteinspitze (4.563 metri – n.r.) și alte şase vârfuri. S-a mers printre ghețari, printre crevase. Este singura zonă bogată în ghețari și care prezintă o similitudine cu Himalaya. Am fost un grup de 9 – 10 români și încă 2 ghizi. Am ajuns inclusiv pe Matterhorn, cel mai faimos pentru cățărători. Expediția a durat 8 zile, timp în care am dormit inclusiv la cea mai înaltă cabană din Europa”, a declarat Daniel Popescu.

Ieşeanul a declarat că în primăvară are în plan escaladarea vârfului Island Peak din masivul Himalaya (6.189 m) sau Denali Peak – Alaska (6.194 m), cel mai înalt munte din America din Nord şi, totodată, cel mai friguros din lume.

Comments

comments

Categoria: eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*