Alimentaţia bebeluşilor, în centrul atenţiei la un seminar de parenting organizat la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/05/2019

Marți, 21 mai, zeci de părinți din Iași au participat la un seminar special de parenting dedicat secretelor diversificării alimentației bebelușului. Evenimentul a avut loc la un cunoscut restaurant din oraș (”Little Texas”), unde speakeri au fost dr.Roxana Hristianovici-medic specialist pediatru, consultant în alăptare și diversificare în alimentația bebelușului, dr.Tereza Petruț-medic specialist pediatru, Rodica Rusu-jurnalist, Florin Popescu-antreprenor și manager al site-ului www.desprecopii.com

Alături de specialiștii deja menționați, a fost invitat să participe și primarul Iașului, Mihai Chirica. Edilul a împărtășit publicului prezent experiențele specifice vieții de părinte.

„Când se naște un copil, trăiești o bucurie unică de a vedea ceva ce îți aparține prin însăși ființa ta. Ca părinți, încercăm să împlinim visurile copiilor, obiective pe care noi nu am reușit să le împlinim. Din experiență proprie, îndemn toți bărbații să experimenteze statutul de tătic și mai departe eforturile pe care le resimte o mămică. Abia atunci, bărbații vor ajunge la o concluzie generală și anume că femeile fac față mult mai bine provocărilor pe care le presupune statutul de părinte. Ba mai mult decât atât, femeile au capacitatea de a translata calitățile de mamă pe parcursul carierei, reușind să ia cele mai bune decizii.

Revenind la creșterea copiilor, femeile se bucură de un instinct unic corespunzător bunei îngrijiri a celor mici, indiferent dacă sunt mame pentru prima dată sau dacă au cel puțin un copil. Odată cu parcurgerea diversificării, dincolo de obiectivul unei alimentații sănătoase pentru cei mici, înșiși părinții își reclădesc stilul de viață devenind astfel un model pentru noii membri ai familiei.

Astfel de conferințe dedicate parenting-ului sunt necesare pentru părinții care sunt nesiguri în privința creșterii copilului, dar și pentru cei care vor să-și îmbunătățească metodele pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici.

Mai am un sfat pentru tătici: să se înarmeze cu multă răbdare, să nu ignore plânsetele unui copil și să se gândească că indiferent de dorințele proprii de a se odihni după o zi lungă la serviciu, de a urmări un film preferat sau un meci de fotbal, de a ieși în oraș cu prietenii, și partenera sa are nevoie de atenție, de puțin timp liber, de odihnă și să iasă puțin din rutina îngrijririi copilului. Cred că mai trebuie subliniat un ultim aspect: statutul de mamă nu înlocuiește statutul de femeie, ci doar îl completează”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Comments

comments

Categoria: educatie,eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*