Agenda teatrală a Ateneului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/09/2017

Ultima lună a stagiunii estivale organizată la Ateneul din Iași oferă publicului doritor de alternative culturale o diversitate de opțiuni. În această săptămână Ateneul ieșean vă propune mai multe evenimente de mare interes.

 

Publicul iubitor de comedie este chemat vineri, 8 septembrie 2017 de la ora 19.00 în această instanţă: Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iaşi, în calitate de jurat, în proces cu „Acuzat: femeia (Sincer… Te iubesc?!)”, regia Viorel Vârlan. Partea citată are dreptul la un spectacol, parte a marelui spectacol în care femeia îşi înşeală bărbatul, ca răzbunare supremă. Umorul însoţeşte drama bărbatului înşelat în dragoste, transformând-o în comedia neputinţei sale. Biletele la spectacol pot fi achiziţionate la preţul de 15 lei, respectiv 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

Sâmbătă, 9 septembrie, la ora 11.00, în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan” va avea loc premiera spectacolului pentru copii „Păcală și Tândală”, în regia lui Andrei Ciobanu. „Lume, lume, v-așteptăm cu mic cu mare la povești cu Păcală și Tândală, năzdravanii din născare. I-acaşa la Ateneu veți lua parte la cele mai istețe isprăvi cu cei doi eroi populari.

Haideți pe 9, 23 si 30 septembrie de la ora 11 la spectacolele “Păcală și Tândală”, “Păcală și Tândală în vacanță”, “Păcală și Tândală la școală” cu Andrei Ciobanu și Ionuț Gânju. Și-am încalecat pe-un leu și v-aștept la Ateneu”, îi invită pe toţi copii regizorul Andrei Ciobanu. Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 10 lei.

Tot sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 19.00, va fi pus în scenă spectacolul de teatru „Căsătorie în doi”, în regia lui Andrei Ciobanu.„O comedie despre doi oameni comuni şi banali, un el şi o ea, nici prea prea, nici foarte foarte, o parodie a mariajului tradiţional şi a vieţii în doi. El, un tânăr achizitor, care iubeşte literatura încă de când era mic adolescent, iar ea, o tânără casieriţă la alimentara din localitate, care a văzut fericirea doar în filme şi în satul natal. Cei doi se cunosc pe peronul gării, se plac şi… începe căsătorie în…doi.”, a declarat regizorul Andrei Ciobanu. Biletele la spectacol pot fi achiziţionate la preţul de 15 lei, respectiv 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri.

Duminică, 10 septembrie, de la ora 19.00, în Grădina de Vară va avea loc spectacolul de teatru „Dezvoltare personală”, în regia lui Eduard Fiuciuc.

“Te-ai plictisit de rutină? Ideile noi îți surâd dar nu ai cu cine să le discuți? Ești gata să faci o schimbare și să îți lărgești orizonturile? Te așteptăm la „Dezvoltare Personală” ca să răspundem problemelor tale. Aici vei întâlni tot soiul de oameni interesanți, ce își vor pune experiențele personale in joc pentru a putea sublinia esențialul. Vino la „Dezvoltare Personală”, o piesă cu și despre „oameni frumoși”!”, a declarat Eduard Fiuciuc. Autorul propune un spectacol manifest cu accente satirice ce își dorește să contracareze tendințele socio-politice actuale. Spectacolul este alcătuit din patru monologuri subtile și amuzante despre stereotipurile ce își fac din ce in ce mai vizibila prezența în societatea actuală. Din distribuție fac parte Ana Hegyi, Claudiu Gălățeanu, Alexandra Ioana Cantemir, Eduard Fiuciuc

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri: 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*