Agenda spectacolelor de la Ateneu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/07/2017

Vara culturală continuă la Ateneu cu muzică și spectacole de teatru.

Artistul Walter Ghicolescu, cunoscut și ca Folktrotter, va marca joi, 6 iulie 2017, de la ora 19.00, pe scena Sălii Mari de spectacole a Ateneului din Iași, lansarea celui de-al cincilea album din carieră. „A de la Păunescu” – un omagiu adus marelui poet Adrian Paunescu dar și celor doi copii ai săi, Andrei și Ana- Maria Păunescu, pe versurile cărora folkistul a compus două piese. Este primul album de acest gen de pe piața muzicii folk.  Îndrăgostit de frumos, folkistul propune o nouă abordare a stilului muzical pe versuri păunesciene, păstrând, totuși, amintirea Cenaclului prin sound-ul dat doar de chitare.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 20 lei, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

Spectacolul de teatru Frumosul şi Bestia va fi pus în scenă vineri, 7 iulie 2017, de la ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole Radu Beligan. “Te întorci acasă din oraș ,aprinzi lumina și …vezi în apartament o persoana necunoscută. Un hoț! Ce faci? Țipi?! Telefonezi la poliție?! Te iei la trântă cu …el?! Comedia noastră oferă o altă varianta . Imprevizibilă, incredibilă, inedită, hilară. În urma unei scurte discuții cei doi realizează ce au în comun :ulcer! În numele lui, se încheagă repede și solid o prietenie care nu poate fi destrămată decât printr-un foc de armă . Cine este autorul? Femeia de serviciu…sub acoperire.” Viorel Vârlan, regizor.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri: 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

Spectacolul de teatru pentru copii „Capra cu trei iezi” susţinut de trupa Marionnette Show va avea loc sâmbătă, 8 iulie, de la ora 13.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”.

Pe cât de cunoscută și de îndrăgită ne apare această poveste, pe atât de interesantă și de frumoasă este. Multe lucruri au de învățat copiii după vizionarea spectacolului, cum ar fi faptul că familia este cea mai importantă, că nu e bine să ascultăm de persoanele străine, că nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de acestea, că trebuie să ținem cont de vorba și de sfaturile mamei, că atunci când săvârșești un rău, roata se întoarce și că este important să rămânem uniți.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 8 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

Spectacolul de teatru „Undeva aproape” în regia lui Ovidiu Ivan va avea loc vineri, 14 iulie, ora 19.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”.

Undeva, într-un orășel micuț și izolat, departe de agitația urbană, de claxoane, de sirene de ambulanțe, de alarme, intr-un spațiu liniștit, drept și cu mult cer, oamenii relaționează altfel. Dinamica afectivă se accelerează, limbajul și fluxul de informații se reduc la ceea ce s-ar putea numi comunicare autentică. De prea multă sinceritate, discursul poate deveni straniu, ușor absurd, dar și câtă simțire ascunde. Doi actori tineri vor interpreta cu mult umor 11 personaje in 5 povești cu și despre dragoste.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 15 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

Spectacolul de teatru „Dragoste pe contrasens”, în regia lui Andrei Ciobanu este programat sâmbătă, 15 iulie, ora 19.00 pe Terasa Acoperiș. Dragoste pe contrasens este partea a treia din Trilogia dragostei, după „Căsătorie în doi” și „1+1=3”.

„Primul spectacol a fost creat special pentru spații de teatru neconventional și a avut un real succes, anul aceasta implinindu-se 5 ani de la premiera acestuia. Frosinel și Petronela chiar au fost bine primiti de catre public; toți se regăsesc în cei doi, chiar dacă nu o recunosc, toți au probleme de cuplu. Al doilea spectacol a venit simplu, toată lumea spunea că ar vrea să îi mai vadă pe cei doi. Și așa, am făcut partea a II-a. Acum urmeaza partea a III-a…” a declarat Andrei Ciobanu.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri: 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*