Adi Bobo: „ Cei din capitală se uită ciudat la moldoveni. De ce? Pentru că moldovencele le fură bărbații și noi jobul”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/05/2018

De două ori finalist la iUmor, Adrian Lungu alias Adi Bobo are 1.87 cm înălțime dar nu e cu nasul pe sus. Este un prototip ieșean vesel, pus mereu pe șotii și pe glume, setat să cucerească publicul iubitor de stand-up comedy din toată țara. Am fost personal la show-urile lui. Este un om-spectacol. Greu de prins la Iași, l-am adulmecat și i-am luat urma precum un brac german după postările codificate de pe rețelele de socializare . L-am surprins cu undița în balta de la Ciric…

Ai susținut spectacole de stand-up comedy în toată ț ara. Unde nu ți-a ieșit și de ce?

În Iași, he he he, cred că la început! A fost puțin mai anevoios startul, nu aveam experiență destulă. Să ținem cont că eu am început singur, nu am fost la „open mic” să văd despre ce e vorba…Am început să fac stand-up după ureche. Am văzut că fac alții, hai să fac și eu. Dar au fost spectacole-trambulină, adică am eșuat, m-am dus acasă, am bocit, m-am antrenat, am văzut unde am șchiopătat și am mers mai bine.

Unii dintre colegii tăi, nu dau nume (Anisia, Gabriel Gherghe!), au spus că ești dependent de emoț ii. Cum le gestionezi?

Sunt foarte emotiv, la modul cel mai sincer! În primele 3 minute chiar îmi tremură vocea. După aia intru în starea mea. Sunt unii care nu au deloc emoț Chiar înainte să intru în spectacol, stau, mă mai duc într-o parte, mai ies puțin pe afară, mai iau o gură de aer, de bere…

Ce păcate constante are Adi Bobo?

Playstation.

Ce faci cu banii câștigați din spectacole și din premii?

Îi pun la ciorap! Îmi pun bani deoparte. Vreau să-mi iau mașină. Acum am o sumă frumușică, deci am bani de mașină dar nu am permis. Ha ha ha. Eu mi-aș lua un Duster. E cam ceea ce am eu nevoie: consum bun, spațiu mare, siguranță zero, ha ha ha.

 

Ai ajuns mai tot timpul în finalele concursurilor, dar nu ai depășit încă acest nivel. De obicei nu ajungi la finish?

Ahaha, pentru mine a fost traumatizant că am ajuns de două ori în finală și nu am câș Din ceea ce mi-au spus ceilalți, am ajuns doar pe locul II de fiecare dată din cauza celor două concurente femei. Și e deprimant să fii învins mereu de femei! Practic, femeia conduce!

Apropo, ce părere ai în general despre femei?

Bună, aici e mult de discutat, nu am absolut nimic cu femeile. Chiar sunt singur de când mă știu.

De ce nu ai de atâta timp măcar o iubită?

Ahahaha, dar de unde știi tu că nu am o iubită?

Ți-am mai spus că nu-mi divulg sursele. Dar Anisia și Gabriel Gherghe mi-au șoptit că nu te așteaptă nimeni în pat după spectacole.

Nu știu, ținând cont că mai tot timpul sunt plecat, pe drumuri…de exemplu toată luna lui martie am fost plecat, aproape 25 de zile. E foarte greu să găsești pe cineva să-ți accepte stilul ăsta de viață. Dar eu ca om nu-s dificile, nu șțiu, nu se leagă nimic…dar acum mi-am făcut cont pe sentimente.ro! Cred că apare disperarea de la o vârstă, ha ha. Ce prinzi, ce găsești, gata, nu te mai uiț Poate introduceți în Curierul o rubrică nouă, cu matrimoniale!

Ești un practicant înfocat de break-dance, chiar din fragedă pruncie. Glumele pentru stand-up au apărut centrifugal după rotirile în cap și celelalte mișcări sfidătoare de gravitație?

Posibil, chiar acum îmi dau seama că am luat-o razna cam din acele timpuri… Eu nu încerc să fiu diferit de alți oameni, doar așa sunt. Chiar mă întrebau ceilalți comedianți din țară de ce port peruci, cânt melodii ciudate și mă prostesc ca un adolescent. N-am absolut nicio problemă, la 35 de ani îmi permit să fac chestia asta.

Ai avut o copilărie fericită?

Da! Chiar foarte fericită, în sensul că mă jucam de unul singur. Și acum înțeleg de unde vine forma asta personală de autism. Mă simt foarte bine singur.

Dar tu ai copilărit în Uricani, o zonă superbă, cu păduri, cum de ai migrat către jungle de asfalt, către „agresivitatea urbană”?

Da, am venit la oraș din clasa a 5-a, a fost ciudat inițial, dar până la urmă a fost ok. Acum vreau să mă întorc acolo, în pădure. O să mai stau în zona asta o perioadă, dar trag totuși la pădure.

Există diferențe reale între moldoveni și restul țării?

Da! Lăsând la o parte dialectul, eu cred că moldovenii și moldovencele sunt oameni care chiar muncesc foarte mult. Adică cel puțin cei care migrează către vest sau București, am observat că ei chiar se zbat mai mult și muncesc mai mult. Bine, nu toți, mai sunt și lepre, ca-n orice colț al țării. Moldovenii sunt și mai deschiș Bucureștenii se uită așa, mai ciudat la noi…

De ce?

Pentru că femeile noastre le iau bărbații și noi jobul! He he he.

Ce crezi că ar trebui îmbunătățit la Iași?

Păi să facă odată Bahluiul ăla navigabil. Vreau să merg cu pluta pe Bahlui! Și din ceea ce văd, traficul a ajuns aproape la fel ca cel din Bucureș O porțiune de 1 kilometru o parcurgi în 10-20 de minute. Ceea ce înseamnă că ar trebui și ieșenii să recurgă la bicicletă. La fel ca-n București. Dar cred că e vorba de comoditate. N-am înțeles niciodată oamenii care stau câte 40 de minute și-s revoltați. Măi omule dar ia o bicicletă că e mult mai ușor! În afară sunt oameni și la 60-70 de ani care merg cu bicicleta. Mașina e doar pentru cărat cumpărături, nu de mers la serviciu.

Un ultim cuvânt către toți cititorii Curierului de Iași?

Dragi ieșeni, plecați cât mai aveți timp! Și reveniți în Iași cu bani și investiți pentru că merită.

Un interviu realizat de Ciprian Moraru (Don Machiavelli)

 

 

Comments

comments

Categoria: interviu

Cuvinte cheie: ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*