Actorul Adi Carauleanu îşi lansează astăzi volumul de poezie “Clovn rănit”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/09/2018

Clubul de promovare a lecturii, cărţilor şi dialogului „Junimea – Scriptor” îi invită pe ieşeni să fie alături de editura Junimea şi de revista Scriptor la ediţia de miercuri, 26 septembrie 2018, care se va desfăşura de la ora 16.00 la BCU Fundaţiile Regale, sala Bogdan Petriceicu – Haşdeu. a 109-a din seria întâlnirilor săptămânale dedicate autorilor junimişti şi celor mai recente titluri.

Evenimentul va prilejui lansarea volumului „Clovn rănit”, de Adi Carauleanu.

„Poezia lui Adi Carauleanu e profund originală, e chiar lăuntrul său de azi şi de acum, exprimat altfel decât pe mirabila scândură a scenei Teatrului, este de părere criticul Ioan Holban. „…Prin Adi Carauleanu curge o Dunăre mare, simplă, cinstită. Din aluviunile ce se depun în inima-i mirosind a lut amestecat cu cer, a părinţi pierduţi şi a copilărie de neuitat, face cuvinte crude, nefardate poetic, apoi îşi acoperă prietenii cu câte o poezie, cu câte o metaforă deloc căutată (…!),  naturală ca o scoarţă colorată când c-un râs, când c-un suspin…”, spune Constantin Popa, iar Ştefan Oprea declara despre poezia lui Adi Carauleanu: „Sensibilitate continuu biciuită de cuvânt, de imagine și de mișcare, actorul se află în permanentă conviețuire cu poezia.”

Actorul Adi Carauleanu este deținător al ordinului „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, acordat de Președinția României, şi a fost director artistic al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași timp de douăzeci de ani. Este societar al TN Iași, senator al UNITER şi Cetățean de Onoare al orașului natal, Calafat.

Volumul va fi prezentat de Ioan Holban. Amfitrionii evenimentului de miercuri, 26 septembrie, vor fi Simona Modreanu şi Lucian Vasiliu, secretariatul fiind asigurat de Cornelia Apetroaie şi Viorel Dumitraşcu.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*