Acţiuni zilnice pentru a preveni distrugerea parcurilor de joacă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/05/2012

Având ca obiectiv asigurarea unui climat de siguranţă publică, precum şi în urma sesizărilor primite din partea cetăţenilor cu privire la grupurile de tineri care nu respectă regulamentul de funcţionare a parcurilor de joacă pentru copii, poliţiştii locali acţionează zilnic pentru a preveni distrugerea spaţiilor destinate copiilor.

Cu această ocazie,  cele mai multe abateri au fost constatate pentru utilizarea echipamentelor de joacă fără a fi respectată limita de vârstă inscripţionată pe panoul informativ situat la intrarea în parc, fapt ce duce la degradarea echipamentelor de joacă. În atenţia noastră au fost şi grupurile de tineri, care se formează în aceste locaţii pentru a consuma băuturi alcoolice, ulterior tulburând liniştea publică şi  distrugând mobilierul special amenajat.

În acest sens, de la începutul anului, lucrătorii de poliţie au depistat şi sancţionat contravenţional 237 persoane, care nu au respectat prevederile H.C.L.M. Iaşi nr. 338/2006- cu privire la regulamentul de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă pentru copii. Pentru faptele comise, conform actului normativ menţionat au fost aplicate amenzi cu  valoare de peste 40.000 lei.

Ţinând cont de faptul că în această perioadă continuă campania de reabilitare şi modernizare a parcurilor,  poliţiştii locali vor executa zilnic acţiuni de verificare a acestora.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*