Acţiuni sociale desfăşurate cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/12/2013

În luna decembrie, Primăria Iaşi prin Direcţia de Asistenţă Comunitară, desfăşoară mai multe acţiuni sociale.

Ajutoare pentru vârstnici
De luni, 2 decembrie, DAC Iaşi a început distribuirea ajutoarelor sub formă de tichete valorice. Beneficiarii sunt aproximativ 14.500 de vârstnici cu pensie sau pensii cumulate între 401 – 700 lei inclusiv. Carnetul conţine 5 tichete a 10 lei fiecare, însumând 50 de lei.

Pentru a intra în posesia tichetelor, beneficiarul trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiul Iaşi şi să se prezinte la punctul de ridicare cu buletinul sau cartea de identitate în original şi copie şi cu cuponul de pensie.

DAC01Puncte de distribuţie
1. Căminul de Pensionari „Sf. Cuv. Parascheva”, str. Codrescu nr. 6 pentru beneficiarii cu domiciliul în Copou;
2. Cantina de Ajutor Social, str. Sf. Andrei nr. 70 pentru beneficiarii cu domiciliul în Centru;
3. Direcţia de Asistenţă Comunitară, şos. Naţională nr. 43, pentru beneficiarii cu domiciliul în Podu Roş;
4. Centrul de Cartier Nicolina, str. Petre Ţuţea nr. 2, pentru beneficiarii cu domiciliul în Nicolina-Frumoasa;
5. Centrul de Cartier Păcurari, şos. Păcurari nr. 34, pentru beneficiarii cu domiciliul în Păcurari;
6. Centrul de Cartier Tătăraşi, str. Vasile Lupu nr. 82, pentru beneficiarii cu domiciliul în Tătăraşi-Metalurgie;
7. Centrul de Cartier Alexandru cel Bun, str. Tabacului nr. 1A, pentru beneficiarii cu domiciliul în Alexandru cel Bun, Mircea, Galata;
8. Centrul de Cartier Frumoasa, bld. Poitiers nr. 20-22, pentru beneficiarii cu domiciliul în Bucium;
9. Centrul de Zi „Prichindel”, str. Plăieşilor nr. 9, pentru beneficiarii cu domiciliul în Dacia.

Programul de distribuire este: la centrele de cartier de luni până vineri între orele 08.30 – 16.30 şi în celelalte puncte de luni până vineri între orele 08.00 – 16.00.

„Donează pentru un zâmbet”
Acţiunea „Donează pentru un zâmbet”, aflată la a II-a ediţie şi organizată de Primăria Iaşi, este destinată persoanelor singure, vârstnice, precum şi familiilor vulnerabile din punct de vedere social. Campania mizează pe spiritul de solidaritate al ieşenilor care sunt aşteptaţi să doneze alimente neperisabile, materiale de curăţenie. Acestea vor fi colectate la Cantina de Ajutor Social din cadrul Primăriei Iaşi, în perioada 2-15 decembrie. Ulterior, ajutoarele vor fi distribuite către familiile aflate în situaţie de risc.

„Şi tu poţi fi Moş Crăciun”
Municipalitatea ieşeană împreună cu postul de televiziune Iaşi TV Life au demarat cea de-a treia ediţie a campaniei „Implică-te! Şi tu poţi fi Moş Crăciun”. Campania se desfăşoară până pe 15 decembrie şi se adresează copiilor proveniţi din familii vulnerabile aflate în monitorizarea Direcţiei de Asistenţă Comunitară. Oricine se poate implica în campanie şi orice donaţie este binevenită. Ieşenii pot dona jucării, dulciuri, îmbrăcăminte, rechizite, alimente neperisabile. Pachetele pot fi aduse la centrele de cartier ale Primăriei până pe 15 decembrie. Acţiunea are ca obiectiv strângerea de donaţii pentru un număr de 500 de copii.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*