Acțiuni de succes ale Poliției Locale

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/01/2018

În contextul intensificării activității, îmbunătățirii relației cu ieșenii și creșterii vizibilității – obiective decise de către primarul Mihai Chirica încă de la preluarea mandatului de primar -, Poliția Locală Iași a înregistrat recent o serie de reușite în ceea ce privește combaterea infracționalității din municipiu. Acestea se adaugă activității tot mai vizibile de fluidizare a traficului rutier și pietonal și de atenționare și, în ultimă instanță, de ridicare a autoturismelor parcate în locuri interzise, în special pe trecerile pentru pietoni.

Astfel, marți, 9 ianuarie, în jurul orei 3.00, polițiștii locali din cadrul Serviciului Poliție Locală 3 au prins un grup de tineri suspecțați că au spart mai multe automate de bilete ale Companiei de Transport Public. Tinerii au fost surprinși în timp ce forțau un automat de bilete situat pe bulevardul Independenței și la vederea polițiștilor locali s-au dispersat. Pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt polițiștii locali au reușit reținerea numitului T. P. I., de 16 ani, domiciliat în municipiul Iași. Acesta a fost condus la Poliția Municipiului Iași pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale care se impun în acest caz.

Miercuri, 10 ianuarie, în jurul orei 16.20, polițiștii locali au identificat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt un autoturism Dacia Logan care a distrus 8 stâlpi ornamentali de delimitare, după ce a pierdut direcția între Casa Modei și Piața Unirii. Șoferul a fost reținut în zona Hotelului Traian și amendat. Acestuia i se vor imputa și costurile reparațiilor.

Tot miercuri, în jurul orei 23.00, polițiștii locali din cadrul Biroului de Intervenții au reținut cinci persoane în zona Podul de Piatră. Acestea erau suspectate că ar fi comis mai multe spargeri de autoturisme și au fost reținute de polițiști. Suspecții au vârste cuprinse între 15 și 18 ani și sunt domiciliați în Municipiul Iași. Persoanele au fost conduse la Secția I Poliție pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale.

Cele trei acțiuni au fost posibile și datorită camerelor video și verificărilor angajaților Biroului de Management al Traficului.

Comments

comments

Categoria: Politia Locala

1 Comentariu

 1. Dany

  Buna ziua!

  Va rugam sa aveti in vederea si linistea publica.
  Sesisez faptul ca in Dacia langa parcul ANL este un haos total.
  Este normal ca la ora 23.00 copii cu varste intre 16 si 18 ani sa stea nesupravegeati afata si sa asculte manele si sa consume bauturi .

  Multumim,
*