Acţiuni ale Poliţiei Locale în cartiere

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/09/2016

În perioada 07-13 septembrie 2016, polițiștii locali au intensificat acțiunile în cartierele din municipiul Iași în vederea asigurării unui climat de siguranță publică și fluidizarea traficului rutier.

În acest sens, în urma activităților specifice desfășurate, lucrătorii Poliţiei Locale au aplicat 371 de sancțiuni contravenționale în valoare de 65.333 lei. Dintre acestea, 74 de sancțiuni cu valori cuprinse între 100 și 1.500 lei au fost aplicate conform Legii nr. 61/1991 privind nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 71 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Iași nr. 172/2002, privind gospodărirea și menținerea curățeniei pe raza municipiului Iași. În același context, polițiștii locali au acționat pentru fluidizarea traficului rutier, ocazie cu care 92 de conducători auto, care nu au respectat semnificația indicatoarelor și marcajelor rutiere, au fost sancționați contravențional, conform OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Potrivit actului normativ menționat, s-a avut în vedere persoanele care au staționat cu autoturismele pe trecerile pentru pietoni, în intersecțiile cu trafic intens, precum și stațiile mijloacelor de transport public.

De asemenea, în perioada analizată, polițiștii locali au acționat pentru buna desfășurare a activităților cultural-artistice și sportive care au fost organizate pe raza municipiului Iași.

Comments

comments

Categoria: Politia Locala

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*