Acțiunea Auchan de plantare a copacilor s-a prelungit cu un an

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/11/2017

Consilierii locali au aprobat miercuri, 22 noiembrie, prelungirea perioadei în care Auchan România va finaliza proiectul „Mobilizatron”.

 

Acțiunea, care vizează plantarea a aproximativ 9.000 de arbori în Municipiul Iași, face obiectul unui parteneriat dintre Municipiul Iaşi şi compania Auchan România, parteneriat aprobat în ședința Consiliului Local din 31 octombrie. Motivele pentru care a fost nevoie de prelungirea duratei de desfășurare sunt condițiile nefavorabile de plantare și perioada de timp scurtă pentru plantarea unui număr mare de puieți. Cea de-a doua etapă de plantare se va desfășura în perioada 4 noiembrie 2017 – 4 noiembrie 2018.

Potrivit acordului, Municipiul Iaşi a pus la dispoziţie un teren în suprafaţă de circa 10 hectare situat în zona C.A. Rosetti, delimitat de râul Cacaina şi pârtia de schi Sărărie. De asemenea, municipalitatea ieşeană s-a angajat să acorde sprijin logistic pentru amenajarea zonei în care se va desfăşura plantarea (săparea gropilor, lopeţi, găleţi, apă), în baza unui contract încheiat între Servicii Publice SA şi Primăria Municipiului Iaşi. Arborii care vor fi plantaţi fac parte din speciile Prunus avium, Fraxinus excelsior şi Fraxinus pennsylvanica.

„Mobilizatron” este o inițiativă a companiei Auchan România, care, în schimbul unui copăcel din carton 100% reciclat cumpărat din hipermarketurile rețelei, s-a angajat să planteze doi copaci adevărați.

Comments

comments

Categoria: ecologie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*