Acțiune de împădurire în zona C. A. Rosetti

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/11/2017

Sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 9.00, în zona C. A. Rosetti va avea loc o acțiune de împădurire în cadrul căreia se intenționează plantarea a aproximativ 9.000 de arbori. Acțiunea este inclusă în proiectul „Mobilizatron”, care face obiectul unui parteneriat dintre Municipiul Iaşi şi compania Auchan România, parteneriat aprobat în ședința Consiliului Local din 31 octombrie.

Potrivit acordului, Municipiul Iaşi a pus la dispoziţie un teren în suprafaţă de circa 10 hectare situat în zona C.A. Rosetti, delimitat de râul Cacaina şi Pârtia de schi Sărărie. De asemenea, municipalitatea ieşeană va acorda sprijin logistic pentru amenajarea zonei în care se va desfăşura plantarea (săparea gropilor, lopeţi, găleţi, apă), în baza unui contract încheiat între Servicii Publice SA şi Primăria Municipiului Iaşi. Arborii care vor fi plantaţi fac parte din speciile Prunus avium, Fraxinus excelsior şi Fraxinus pennsylvanica.

„Mobilizatron” este o inițiativă a companiei Auchan România, care, în schimbul unui copăcel din carton 100% reciclat cumpărat din hipermarketurile rețelei, s-a angajat să planteze doi copaci adevărați. Mai multe despre această campanie puteți afla aici: http://auchan.ro/mobilizatron-2017/ și aici: https://www.facebook.com/AuchanRO/posts/1435313346566974.

Participarea la acțiunea de împădurire se face pe bază de voluntariat, cei interesați putându-se înscrie aici: http://auchan.ro/voluntari-mobilizatron/.

Comments

comments

Categoria: ecologie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*