Actele de identitate, valabile pe perioada stării de urgență

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/04/2020

În conformitate cu prevederile OUG nr. 34 / 2020 se stabilește că valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice se menține pe toată perioada stării de asediu sau a stării de urgență, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestor stări.

În considerarea dispozițiilor legale din Ordonanța Militară nr. 3 / 2020 cererile pentru eliberarea actelor de identitate ca urmare a expirării termenului de valabilitate, indiferent dacă au expirat în timpul stării de urgență sau anterior acestei perioade, vor fi depuse la serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor după încetarea stării de urgență.

În cazul în care se solicită eliberarea actului de identitate pentru un alt motiv decât pierdere, furt ori distrugere, aceștia trebuie să dovedească situația deosebită cu un document ori declarația de proprie răspundere potrivit modelului ce poate fi găsit pe pagina www.dlep-iasi.ro.

Solicitantul trebuie să facă trimitere cu privire la documentul în cauză ori situația deosebită pentru care solicită act de identitate.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*