Abaterile de la lege, sancţionate de inspectorii municipalităţii

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/08/2018

În urma controalelor efectuate la diverşi agenţi economici în perioada 30 iulie – 24 august 2018, inspectorii municipalităţii ieşene au întocmit 55 de procese verbale de contravenţie, cu amenzi în sumă de 85.200 de lei.

În continuare, predomină sancţiunile aplicate pentru lipsa autorizaţiilor de funcţionare, a vizei autorizaţiei sau nerespectarea obiectului de activitate, acestea fiind reprezentate de 29 de amenzi în valoare totală de 66.300 de lei.

De asemenea, expunerea mărfurilor în afara spaţiilor de vânzare constituie o constantă a activităţii multor agenţi economici, în acest caz fiind aplicate 18 amenzi în sumă de 9.000 de lei. Lipsa contractelor de folosinţă a domeniului public a atras acordarea a 5 amenzi în valoare de 6.900 de lei. Depozitarea unor autoturisme avariate sau abandonate pe domeniul public a fost sancţionată cu două amenzi de 1.000 de lei, în timp o amendă de 2.000 de lei a fost aplicată pentru nepredarea amplasamentului unei lucrări la reţeaua de electricitate la parametrii iniţiali (str. Nicolina nr. 65).

În aceeaşi perioadă de control, inspectorii Primăriei au emis şi 14 somaţii pentru prezentarea actelor de funcţionare ale agenţilor economici. La acestea s-au adăugat 7 somaţii pentru salubrizarea unor terenuri (str. Sărărie nr. 200, str. Prof. I. Inculeţ nr. 2, str. Sălciilor nr. 2A, Trec. Perju nr. 1, str. Săulescu nr. 45, str. Armeană nr. 18, str. Prof. N. Zamfirescu), 1 somaţie pentru refacerea faţadei unui imobil (str. Sărărie nr. 14), 2 somaţii pentru refacerea domeniului public afectat de intervenţii la reţeaua publică de apă (str. Ipsilanti nr. 24, str. Vântu nr. 2), precum şi 10 somaţii pentru ridicarea unor autovehicule avariate abandonate sau autovehicule de tonaj mare staţionate pe domeniul public.

Comments

comments

Categoria: informatii publice

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*