Abateri de la lege, sancţionate de Primărie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/07/2016

În primele două luni ale verii, Serviciul Corp Control Primar a întocmit 137 de procese verbale de contravenţie. Valoarea totală a amenzilor acordate este de 208.070 lei. Cele mai multe amenzi, 78, au fost acordate din cauza lipsei autorizaţiilor de funcţionare ale unităţilor de alimentaţie publică, în vederea comercializării de produse alimentare şi nealimentare sau prestării de servicii sau nerespectarea obiectului de activitate autorizat. Suma totală a amenzilor la acest capitol a fost de 148.800 lei.

Restul amenzilor au fost acordate pentru expunerea mărfurilor în afara spațiilor de vânzare, lipsa contractelor de folosință a domeniului public (terase sezoniere), distrugerea pavajului de pe trotuare, nerespectarea obligațiilor proprietarilor de imobile monumente istorice, nerespectarea unei somații de refacere a fațadei unui imobil, nerespectarea unei somații de salubrizare a unui teren, neaducerea amplasamentului unei lucrări la reţeaua publică de apă la parametrii iniţiali şi nerespectarea unei somații de ridicare a unui autoturism avariat, abandonat pe domeniul public.

Totodată, au fost emise şi 61 de somaţii, dintre care 29 pentru ridicarea unor autoturisme avariate abandonate pe domeniul public, iar restul pentru salubrizarea unor terenuri virane, salubrizarea spațiului verde din administrarea unei asociații de proprietari, refacerea domeniului public afectat de intervenții la rețeaua publică de apă, gaz şi electricitate, precum şi pentru prezentarea actelor din partea mai multor agenţi economici.

Comments

comments

Categoria: informatii publice

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*