[VIDEO] A început instruirea beneficiarilor finali în proiectul eGOS

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/03/2011
În data de 9 martie a început instruirea beneficiarilor finali în proiectul eGOS, un proiect cu finanţare europeană realizat de Primăria Municipiului Iaşi într-un consorţiu format din 22 de parteneri publici şi privaţi din 5 ţări – Bulgaria,  Islanda,  Italia,  Romania,  Spania.

eGOS este un proiect ambiţios transnaţional care îşi propune să îmbunătăţească şansele de angajare cât şi capacitatea practicienilor de a oferi servicii de orientare. Prin tehnologii IT, vor fi livrate servicii de îndrumare electronică, atât educaţională cât şi vocaţională, inclusiv pentru mobilitatea transfrontalieră.

O platformă open-source folosind canale multiple de comunicare (WISP: Web-based Integrated Services Platform) va permite practicienilor de e-orientare să furnizeze servicii de informare, îndrumare şi ajutor prin utilizarea instrumentelor bazate pe tehnologii TIC cum ar fi video-conferinţa, e-mailing, chat, forumuri.

Sistemul se bazează pe utilizarea integrata a resurselor de tip software, hardware şi conţinutul de orientare implementat. Este o abordare nouă şi integrată: serviciile de e-orientare vor fi accesibile de către utilizatorii finali on-line, de la calculatorul propriu de acasă, de la EG-chioscurile plasate în cartierele lor (infochioşcuri tradiţionale şi/sau de tip PIK echipate cu panouri solare şi conexiune satelit) şi de la EG-terminalele din locaţiile partenerilor tester sau ale organizaţiilor asociate.

Beneficiarii finali vor fi persoane care locuiesc în zone izolate sau în zone cu foarte puţine servicii de acest tip disponibile; persoane cu un orar foarte încărcat (persoane angajate, femei cu copii) şi/sau cu capacităţi reduse de deplasare; persoane în vârstă care accesează serviciul de acasă; cetăţeni cu probleme sociale ( cum ar fi persoanele care au abandonat şcoala ) şi utilizatori “timizi” care prefera intermedierea prin uneltele TIC în comunicarea cu autorităţile în cauză.

Programul de instruire al beneficiarilor finali este:
Centrul de Cartier Pacurari :    9 Martie 2011, Orele: 12:00 – 15:00
Centrul de Cartier Alexandru cel Bun:  14 Martie 2011, Orele: 12:00 – 15:00
Centrul de Cartier Nicolina :   18 Martie 2011, Orele: 12:00 – 15:00
Centrul de Cartier Frumoasa :  30 Martie 2011, Orele: 12:00 – 15:00
Centrul de Cartier Tatarasi :  6 Aprilie 2011, Orele: 12:00 – 15:00

Clipul de prezentare al proiectului eGOS:


Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*