A început Campionatul Mondial de Şah Şcolar! – Peste 500 de copii din 37 de ţări se află în aceste zile la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/05/2012

Campionatul Mondial de Şah Şcolar desfăşurat zilele acestea la Iaşi a trecut în cea de-a doua sa jumătate, după 4 runde de mare luptă toate ţările având reprezentanţi printre primele locuri. Evident, şi România se află într-o postură din care speră ca la sfârşit să culeagă roadele muncii şcolii ieşene de şah.

Majoritatea sportivilor, antrenorilor şi a parinţilor sunt foarte încântaţi de frumuseţea vechii cetăţi a Iaşului, de ospitalitatea locuitorilor acestor meleaguri, mulţi dintre aceştia mergând în vizită la mai multe obiective turistice.

Programul competiţiei este unul bogat, astfel, după şedinţa tehnică de sâmbătă seara spre duminică dimineaţa, în Piaţa Unirii a avut loc deschiderea festivă a Campionatului Mondial de Şah Şcolar  care a cuprins printre altele un spectacol tematic cu trupa SKY, ansamblul folcloric Rapsodia şi un recital susţinut de baiatul minune al muzicii uşoare româneşti, câştigătorul de la festivalul “San Remo Junior” – Ştefan Atîrgoviţoaie. Ulterior, începand cu orele 15.00, s-a dat startul competiţiei, momentul de vârf fiind reprezentat de prima mutare în care Preşedintele Federaţiei Mondiale a Şahului Şcolar, Alexander Kostyev şi Preşedintele Federaţiei Române de Şah, Constantin Dumitriu.

Dacă ziua de 30 aprilie a fost dedicată în totalitate excursiilor cu diferite destinaţii din Iaşi şi din zona Moldovei, prima zi de mai a fost dedicată turneului de blitz (5min) în care aproape 200 de copii s-au întrecut în 7 runde pentru un titlu mondial.

Micuţii şahişti ieşeni au confirmat, cucerind câteva premii importante în această rundă, rezultatele oficiale fiind prezentate pe website-ul www.wscc2012.ro, site-ul oficial al competiţiei. La festivitatea de premiere de miercuri a turneului de blitz, invitaţii speciali au fost Elisabeta Polihroniade şi Alexander Kostyev.

În partea a doua a Campionatului Mondial de Şah Şcolar urmeaza cele mai importante partide, cele decisive, organizatorii sperând să se ridice la cele mai înalte cote atât pe tabla de şah cât şi în organizare.

Vezi mai multe poze pe galeria FOTO de pe Facebook.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*