A început a doua ediţie a festivalului “Iaşul Medieval”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/07/2014

iasul medieval_3Aflat la a II-a ediţie, festivalul “Iaşul Medieval” le propune ieşenilor câteva zile pline de evenimente. Până pe 6 iulie, în piaţa Palatului Culturii, ieşenii vor fi întâmpinaţi de cavaleri medievali, domniţe, meşteşugari, saltimbanci, jongleri, dansatori. Vor avea loc concerte, spectacole de teatru, expoziţii, totul în cadrul unui festival al cărui co-organizator este Primăria Iaşi.

Programul de joi
Festivalul propune pentru joi, 3 iulie, începând cu ora 10 un târg şi o tabăra medievală. De la ora 12 va avea loc prezentarea „Ordinului Paladini” de Terra Medies, de la ora 13 prezentarea grupului de reconstituire istorică „Terra Ultrasilvana”, de la ora 14 prezentarea „Ordinului Cavalerilor Cetăţilor Bârsei”, de la ora 16 prezentare de arme şi armuri, demonstraţii de mânuire a armelor, ateliere meşteşugăreşti de pielărie, fierărie şi pictură. La ora 17, ieşenii sunt aşteptaţi pe pietonalul Ştefan cel Mare la parada de cavaleri şi domniţe. De la ora 19 încep concertele: folk cu trupa „Aproape Unplugged”, de la ora 20:30 concert etno-rock cu „Sukar Nation”, iar de la ora 22 doritorii sunt aşteptaţi la petrecerea medievală din Underground Pub.

Reperele de vineri
Vineri, 4 iulie, vine cu prezentarea Ordinului „Art Gotica”, cu spectacole stradale, teatru, foc, dansuri, cascadorii, lupte şi jonglerii, demonstraţii şi reconstituire de lupte medievale, paradă de cavaleri şi domniţe, concert de muzică arhaică susţinut de corul „Trei parale”, concert cu trupa „Basska”, concert medieval folk cu „The Moon & The Nightspirit”.

Jonglerii cu foc
Prima zi de weekend propune, începând cu ora 12, prezentarea Ordinului „Şoimii de argint”, apoi o serie de concerte: trupa „Ad-Hoc” din Transilvania, de la ora 20 concert cu „Partizan”, iar de la 21 concertul celor de la „The Moon & The Nightspirit”. Seara se încheie cu un spectacol stradal de jonglerii cu foc (de la ora 22) şi la 22.30 petrecere în Underground Pub.

Lupte medievale
În ultima zi de festival, duminică, începând cu ora 13 vor avea loc activităţi de demonstraţii şi lupte medievale, de la ora 14 un moment susţinut de Teatrul de copii „Clovnii”, de la 17 va fi parada de bun rămas pe bulevardul Ştefan cel Mare, cu toboşari şi trâmbiţaşi, de la ora 18 va avea loc concertul cu trupa „Aproape Unplugged”, de la ora 19 concertul cu trupa „Sukar Nation”, iar de la ora 20 concertul cu trupa „Ad-Hoc”. La ora 22 va fi închiderea oficială a ediţiei din acest an a festivalului „Iaşul Medieval”.
Evenimentul este organizat de Primăria Iaşi şi Underground Pub. Pentru mai multe informaţii, puteţi vizita pagina de facebook a festivalului.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*