A fost semnat contractul de lucrări pentru refacerea esplanadei Mimoza

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/01/2014

Începutul lunii ianuarie 2014 a adus şi semnarea contractului de lucrări pentru modernizarea esplanadei Mimoza din cartierul Păcurari, debutul lucrărilor fiind planificat imediat ce vremea va permite.

mimoza-1

Refacere integrală
Planul transformării esplanadei Mimoza prevede crearea unui centru de promenadă şi de petrecere a timpului liber prin realizarea unui parc, a unui loc de joacă şi amenajarea de spaţii verzi. Suprafaţa care va fi modernizată măsoară peste 3.600 de metri pătraţi, proiectul cuprinzând refacerea integrală a zonei din faţa blocurilor 534, 553, T2 si T3  Lucrările vor cuprinde realizarea  aleilor pietonale şi montarea de pavele. Vor fi înfiinţate noi spaţii verzi cu gazon. Totodată va fi amenajat şi un parc de joacă, cu aparate moderne. Se vor monta pergole de lemn şi stâlpi ornamentali pentru iluminat. Mobilierul urban va fi schimbat în totalitate, cu jardiniere din beton şi lemn, mese de şah şi bănci din lemn. Lucrările vor fi finalizate în cursul acestui an.

„O veste bună este pentru cei din Păcurari. Am semnat contractul de lucrări pentru esplanada Mimoza. L-am semnat chiar pe 6 ianuarie. Am făcut o recenzie a proiectului. Prevede refacerea în totalitate a pavimentului, loc de joacă pentru copii, zone de umbră. Pavimentul va fi de o calitate deosebită, sunt plăci mozaicate. Are termen de finalizare anul acesta”, Mihai Chirica, viceprimar

Comments

comments1 Comentariu

  1. Andrei

    As sugera celor care se ocupa de proiect sa includa si o parcare subterana pe 2,3 nivele
    (ca o gandire in perspectiva) si parcul deasupra parcarii sunt sigur ca fonduri se gasesc trebuie doar vointa.
*