A fost finalizată extinderea Liceului de Informatică “Grigore C. Moisil”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/07/2016

Primăria a finalizat lucrările de extindere a Liceului de Informatică „Grigore C. Moisil”. Acestea au constat în extinderea corpului A al unităţii de învăţământ şi în desfiinţarea unei magazii, în vederea accesului simultan al tuturor elevilor şcolii la procesul educaţional. Astăzi, 28 iulie, la liceul amintit, principalul partener al Primăriei în cadrul proiectului, a avut loc conferinţa de finalizare a proiectului realizat prin intermediul fondurilor europene. „Liceul de informatică e un liceu bun al Iaşului. Sunt cereri destul de mari, mai ales pe zona de gimnaziu. Prin această modernizare am creat spaţii pentru laboratoare şi am reuşit astfel să degrevăm alte spaţii. Licitaţia pentru mobilier este în desfăşurare. Sper ca până pe 15 septembrie sau cel târziu până la sfârşitul anului acest spaţiu să fie şi mobilat. În prima şedinţă de Consiliu Local vom face rectificare bugetară pentru a lua şi echipamentele necesare”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Copy of Moisil interior

Finanţarea a fost asigurată prin Programul Operaţional Regional 2007-2003, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul Major de Intervenţie 3.4 – „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”, şi a avut o valoare de 4.669.326,16 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă a fost de 906.358,42 lei.

Copy of Moisil interior 2

Amenajări complexe

Concret, proiectul a presupus construirea unui corp de clădire din cadre de beton armat, cu o suprafaţă utilă de 1.663 metri pătraţi şi un regim de înălţime ce cuprinde demisol, parter şi trei etaje. Pe fiecare etaj au fost amenajate câte trei laboratoare cu încăperi anexă, hol şi grupuri sanitare pentru elevi. De asemenea, clădirea a fost dotată cu un lift care va asigura transportul persoanelor, inclusiv a celor cu dizabilităţi. Perioada de implementare a proiectului a fost de 18 luni (ianuarie 2015 – iulie 2016). Beneficiarii direcţi ai rezultatelor proiectului sunt reprezentaţi atât de cei 1.055 de elevi ai şcolii, cât şi de cele 81 de persoane care constituie cadrele didactice şi personalul auxiliar din cadrul instituţiei de învăţământ.

 

Precedent la Şcoala Carol I

În baza aceluiaşi proiect european, o altă instituţie de învăţământ preuniversitar din Iaşi a fost renovată la finele anului trecut. Monument istoric, clădirea Şcolii Carol I, unitate arondată Colegiului Naţional „Costache Negruzzi”, a trecut prin complexe lucrări de restaurare şi reamenajare a interiorului. Demarat în primăvara anului 2015, proiectul a avut o valoare totală a lucrărilor de 3,3 milioane lei, din această sumă 2,7 milioane lei fiind fonduri europene nerambursabile. Acestea asigură continuarea şi finalizarea lucrărilor începute de municipalitatea ieşeană prin finanţare de la bugetul local. Practic, cu ajutorul proiectului european, clădirea cu statut de monument istoric a fost complet restaurată, oferind condiţii moderne de studiu pentru aproximativ 300 de elevi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*