A doua ediţie a Festivalului „Poezia la Iaşi”, lansată la Palatul Roznovanu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/05/2015

În cadrul unei conferinţe de presă organizate marţi, 26 mai 2015, la Primăria Municipiului Iaşi, a avut loc prezentarea celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional “Poezia la Iaşi”, manifestare inclusă în calendarul Festivalului Internaţional al Educaţiei. La eveniment au participat Mihai Chirica, viceprimar cu atribuţii de primar al Municipiului Iaşi, Dan Doboş, manager FIE, Adi Cristi, director al Casei de Cultură Mihai Ursachi a Municipiului Iaşi şi Cassian Maria Spiridon, preşedinte al USR – filiala Iaşi.

_OZO2404

Invitaţi de marcă
Organizatorii festivalului Poezia la Iaşi au subliniat creşterea calitativă a manifestării, aflată abia la a doua ediţie. „Mă bucur să constat că festivalul a crescut ca Prâslea cel voinic. Anul acesta vom avea ca invitaţi nu mai puţin de cinci laureaţi ai Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu”, a declarat poetul Adi Cristi. De altfel, în sală au fost prezenţi trei dintre laureaţii celui mai mare premiu pentru poezie din România, poeţii Ileana Mălăncioiu, Dinu Flămând şi Gabriel Chifu. De miercuri, 27 mai, până sâmbătă, 30 mai 2015, Festivalul Internaţional „Poezia la Iaşi” va oferi ieşenilor o şansă în plus de a se regăsi în „oraşul poeziei”. O sută de poeţi vor merge şi anul acesta în zece cartiere ale Iaşului, pentru a oferi locuitorilor poezie de cea mai bună calitate. Alături de ei, vor fi fi prezenţi zece celebri pictori ai Iaşului, zece virtuozi ai instrumentului şi zece perechi de dansatori, care împreună vor oferi ideea de spectacol de poezie ieşenilor la ei acasă.

_OZO2428

Alexander Nawrocki, vis împlinit la Iaşi
Evenimentul de la Palatul Roznovanu a avut un invitat special, în persoana poetului polonez Alexander Nawrocki, cel care a fost desemnat de către UNESCO să organizeze în fiecare an, începând cu 2001, Ziua Mondială a Poeziei. Domnia sa şi-a exprimat dorinţa de a edita un volum bilingv care să cuprindă creaţiile a douăzeci de poeţi români şi polonezi. De asemenea, Alexander Nawrocki a declarat că intenţionează să facă demersurile necesare includerii Festivalului „Poezia la Iaşi” în categoria festivalurilor de talie mondială. „Am visat mereu să ajung la Iaşi, iar visele mele se îndeplinesc întotdeauna. Aşa că, iată, astăzi sunt la Iaşi şi sunt fericit de acest lucru”, a declarat Alexander Nawrocki, care a primit din partea municipalităţii ieşene distincţia de Ambasador al Poeziei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*