A demarat şantierul de regularizare a Bahluiului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/03/2011

Astăzi au fost începute în mod oficial lucrările de amenajare şi regularizare a albiei râului Bahlui, în prezenţa primarului Gheorghe Nichita şi a celorlalte autorităţi publice locale. Lucrările vor dura 30 de luni iar costurile totale ale proiectului ajung la suma de 8 milioane euro. Pe raza municipiului Iasi va fi reabilitat un tronson din albia Bahluiului de 11 kilometri.

La evenimentul care a avut loc în zona podului din cartierul Metalurgie au fost prezenţi şi reprezentanţii Dimar SRL Bucureşti, firma care execută lucrările, dar şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bîrlad.

Reamintim că în cursul săptămânii trecute, Comisia de Circulaţie a municipiului Iaşi a dat aviz favorabil pentru şantierul necesar pentru amenajarea râului Bahlui, spre a fi utilizat la obţinerea autorizaţiei de construcţie.

“La nivelul Comisiei s-a stabilit cum trebuie să circule utilajele necesare lucrărilor, preponderent pe bulevardul Nicolae Iorga”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Din Tudor Vladimirescu până în Podul de Piatră, executantul lucrării va seca Bahluiul prin devierea apei cu ajutorul unor conducte. Ulterior, fundul răului va fi betonat pe o lungime de 2,5 kilometri. Lucrări ample sunt anunţate pentru zona Cicoarei, acolo unde va fi construit un dig de apărare împotriva inundaţiilor de 3,8 kilometri, vor fi refăcuţi parapeţii de apărare şi supraînălţat digul existent între Pod Metalurgie şi Podul Sf. Ioan.

Comments

comments

Categoria: infrastructura

Cuvinte cheie: , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*