8000 de ieșeni au participat la „Marșul pentru viață”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/03/2019

Sâmbătă, 23 martie, Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor a organizat evenimentul „Marșul pentru viață”. Manifestarea s-a desfășurat sub motto-ul „Unic din prima secundă” și a adunat aproximativ 8000 de participanți.

Evenimentul a debutat cu un scurt moment artistic, urmat de discursurile unor personalități internaționale, precum Ryan Day, senior policy officer în cadrul Alliance Defending Freedom Internaţional (cu sediul în Londra) şi Paul Ginox, co-preşedintele Asociaţiei „Choisir la Vie” (organizator al aceluiaşi eveniment în Paris). Printre cei care s-au adresat publicului s-a numărat și primarul Iașului, Mihai Chirica:

„Acest eveniment vrea să slujească binele, adevărul și viața. Este important să le amintim celor de lângă noi că a sluji viața înseamnă o misiune pe care trebuie să și-o asume fiecare om. A da voie unui copil să se nască este o obligație, pentru că este dreptul lui să vadă lumina zilei. Acesta este scopul cu care L-a zămislit Dumnezeu. Este dreptul lui să cunoască ce înseamnă a trăi, să respire, să se bucure de lucrurile fumoase ale vieții. Avem obligația să le oferim copiilor aceste privilegii, lucruri de care noi ne bucurăm în fiecare zi, prin grija Lui Dumnezeu. Trebuie să slujim acest drept atât cât putem, pentru că ei, din pântecele mamelor, nu au puterea să decidă. Slujirea Lui Dumnezeu nu are bariere, dovadă fiind faptul că la Iași s-au adunat toate cultele religioase pentru a transmite mai departe un mesaj foarte important: să slujim viața!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

După susținerea alocuțiunilor de către oficialități, participanții la „Marșul pentru viață” s-au deplasat pe traseul Piața Unirii – strada Arcu – strada Gavriil Musicescu – bulevardul Independenței – strada I. C. Brătianu – Teatrul Național „Vasile Alecsandri” – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Unirii, utilizându-se prima bandă de circulație pe străzile menționate.

„Marşul pentru viaţă” s-a derulat în acest an sub motto-ul „Unic din prima secundă”, fiind organizat în aproximativ 600 de orașe și localități din România și Republica Moldova. Potrivit inițiatorilor, peste 150 de voluntari s-au implicat în organizarea acestui eveniment la Iași.

Foto: Ovidiu Proca

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*