80 de ani de existenţă a Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/11/2017

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi a marcat joi, 16 noiembrie, 80 de ani de la înfiinţare. Evenimentul a avut loc în aula Universităţii, la manifestare participând rectorul instituției, prof.univ.dr.ing. Dan Caşcaval, primarul Mihai Chirica, numeroşi invitaţi din mediul academic şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

„Faptul că, în ultimii ani, asistăm la o resurecție a învățământului tehnic din Iași este o dovadă că în economie e nevoie de tot mai mulți specialiști și că domeniile productive, precum industria, redevin tot mai importante. În acest moment, ne dăm seamă cât de  însemnată a devenit școala politehnică din Iași. Cu cât absolvenții Universității «Gheorghe Asachi» vor fi mai bine pregătiți, cu atât le va fi mai bine și lor, și Iașului. Pentru că sper că tot mai mulți tineri, tot mai mulți ingineri, tot mai mulți specialiști, vor rămâne în orașul nostru. Și pentru că vreau neapărat să transform această speranță în certitudine, repet ceea ce am spus de atâtea ori: școala ieșeană va avea mereu atât în mine cât și în administrația locală un prieten și un partener loial. Este nevoie de acest parteneriat cu atât mai mult cu cât strategia de dezvoltare a Iașului pune un accent din ce în ce mai mare pe inteligență, pe inovare, pe cercetare. În această colaborare, pe care o anticipez tot mai fructuoasă, văd fundația trainică pe care putem construi un Iași al viitorului. Cu speranța că actualul Guvern va înțelege și el cât de esențială e Școala în devenirea societății românești, închei dorindu-vă succes în tot ceea ce veți întreprinde întru binele Iașului și al ieșenilor”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Evenimentul a avut loc în cadrul mai larg al Zilelor Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”, care vor prilejui, pe 17 noiembrie, festivitatea de decernare a titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi general locotenentului în rezervă Dumitru Prunariu, singurul român ajuns în spaţiu, membru de onoare a Academiei Române.

Ulterior, în perioada 17 – 19 noiembrie, Universitatea Tehnică ieșeană va găzdui și Consiliul Naţional al Rectorilor.

Comments

comments

Categoria: educatie,eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*