Tehnopolis, profit substanţial în prima jumătate a anului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/07/2012

Conform estimărilor făcute la începutul anului 2012, situaţia economică a parcului ştiinţific şi tehnologic “TEHNOPOLIS” Iaşi (PST) a cunoscut o redresare semnificativă care i-a luat prin surprindere chiar şi pe cei mai optimişti cunoscători ai mecanismelor de funcţionare a acestuia. Modul de funcţionare a activităţii PST a suferit unele ajustări care au condus în final la obţinerea unor rezultate care satisfac şi cele mai exigente aşteptări ale membrilor asocierii în participaţiune.

Tehnopolis atrage mediul de afaceri

În anul 2012, managementul Tehnopolis a reuşit închirierea unor suprafeţe de teren în cadrul parcului unor agenţi economici interesaţi în desfăşurarea unor activităţi de cerecetare – dezvoltare în domeniile inginerie şi biotehnologie, transfer tehnologic, inovare şi producţie. Vizita comisiei Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării a avut ca rezultat final reautorizarea parcului conform legislaţiei în vigoare, lucru care a condus la o creştere substanţială a interesului agenţilor economici de a accede în cadrul parcului nostru. În colaborare cu universităţile membre ale asocierii a fost demarată o amplă acţiune de îndrumare a tinerilor viitori absolvenţi ai acestor instituţii de învăţământ superior către antrepenoriat, fiindu-le oferite în cadrul vizitelor curente pe care aceştia le fac în cadrul parcului, fiind exemple de bună practică din cadrul incubatorului de afaceri al Tehnopolis Iaşi. În ultima perioadă, la Tehnopolis s-au semnat contracte de închiriere cu firme care tocmai şi-au încheiat perioada de 3 ani de funcţionare în cadrul incubatorului de afaceri din cadrul parcului şi care au ales să-şi continue activitatea în acelaşi spaţiu, acest lucru însemnând că scopul pentru care a fost înfiinţat incubatorul de afaceri a fost îndeplinit.

“În urma unei campanii agresive de promovare, am reuşit aducerea în prim planul mediului de afaceri local şi national a oportunităţilor oferite de parc, fapt ce a dus la îmbunătăţirea sensibilă a rezultatelor financiare. În prezent parcul ştiintific şi tehnologic înregistrează doar în primele 5 luni ale anului 2012 un profit cu mult mai mare decât cel estimat şi bugetat pentru întreg anul 2012.” – Constantin Florin Şerbescu, director general Tehnopolis Iaşi.

Comments

comments1 Comentariu

  1. Flori de toamna.Specifice acetsui anotimp, crizantemele sunt foarte apreciate datorita multimii de combinatii de forme si culori, la care se adauga un parfum discret, cu totul specific. Rosii, roz, albe, galbene sau albe, cu floarea asemanatoare margaretelor, anemonelor sau florilor batute, ca niste pampoane de diferite marimi, crizantemele sunt ultimele flori ale toamnei.Capabile sa reziste la inghet, ele infloresc pana la sfarsitul lunii noiembrie. Soiurile sensibile la temperaturi scazute sunt cultivate in ghiveci, putand fi tinute si in apartament. Exista o multime de specii si varietati, dintre care amintim cateva: asa-numita margareta in trei culori, anuala, crizantemele coreene, cele originare din Insulele Canare – albe si cu mijlocul galben, ca si cele cu frunze aromatice (calomfir si arquebuse).Celebrele crizanteme nu au fost cultivate doar ca plante ornamentale, ci si ca… legume. Ei bine, da! Aceasta utilizare le-a fost data gratie continutului mare de vitamine si saruri minerale. Astfel, bucataria traditionala chineza foloseste frunzele si lastarii fragezi de crizantema la prepararea salatelor si la aromatizarea mancarurilor. De asemenea, petalele florilor proaspat inflorite pot orna diverse preparate.
*