64 de copii au participat la turneul de rugby “Memorialul Constantin Vasile Veriveş”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/12/2017

Săptămâna trecută, la Sala de sport Grădinari din Iași, a avut loc turneul de rugby tag „Memorialul Constantin Vasile Veriveș“. A șasea ediție a evenimentului s-a desfășurat sub egida „Proiectul Constantin Vasile Veriveș – Joacă rugby pentru succes“. La turneu au participat elevi de gimnaziu de clasele V – VIII. S-au înscris 5 echipe, cu un număr total de 64 de sportivi: CSȘ Unirea Iași – prof. Claudiu Clapon, Școala Gimnazială „D. D. Pătrășcanu“, comuna Tomești, jud. Iași – prof. Silviu Țibichi, Școala Gimnazială Gârbești, comuna Țibana, jud. Iași – prof. Adrian Pelczer, Școala Gimnazială Alexeni, comuna Țibana, jud. Iași – prof. Adrian Pelczer și Școala Gimnazială Golăești – prof. Constantin Vasile Tănase. Turneul a fost susținut de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și de Serviciul Județean de Ambulanță Iași. Cheltuielile de organizare și premierea sportivilor au fost suportate de foști jucători de rugby, precum și de apropiați ai sportului cu balonul oval. Fiecare echipă a primit câte o cupă de participare, iar sportivii au fost premiați cu diplome de participare și cadouri de Moș Crăciun.

„A fost un turneu reușit, ca organizare ar trebui să fie multe de același fel. A fost un lucru extraordinar că am reușit să organizăm o astfel de acțiune, în memoria unui om care a fost o viață alături de suflarea rugbistică. Cred că a fost un dezavantaj că s-au suprapus turneul memorial Constantin Veriveș, cu evenimentul Federației Române de Rugby – Cupa Moș Crăciun. În acest fel ambele evenimente ar fi avut o participare mai mare. O problemă pe care a trebuit să o rezolv personal a fost de a le explica copiilor de ce trebuie să joace cu adversari cu 3 – 4 ani mai mari, pe invitație fiind menționată categoria de vârstă U12 (dar asta este o problemă a antrenorilor). Copiii au plecat încântați de joc, de cadourile primite, dar în același timp au fost ușor speriați de gabaritul adversarilor. Competiția, în ansamblu, a fost o reușită. Felicit inițiativa și îmi doresc să realizăm din acest turneu unul de nivel national.“, a declarat Claudiu CLAPON, profesor de sport și antrenor de rugby în cadrul CSȘ Unirea Iași.

“Cel mai important aspect al memorialului a fost că am reușit să-l ducem la capăt. Le mulțumesc persoanelor care au donat, tuturor echipelor participante, colaboratorilor mei și conducerii Clubului Sportiv Școlar Unirea Iași, Direcției Județene pentru Sport și Tineret și Serviciului Județean de Ambulanță Iași. Au fost minunați iar tatăl meu ar fi mândru.“ a declarat Cristian Veriveș, manager de eveniment.

 

Comments

comments

Categoria: sport si agrement

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*