Campanie pentru cazarea persoanelor fără adăpost

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/02/2012

În aceste zile, poliţiştii locali în colaborare cu lucrători din cadrul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi desfăşoară o campanie de identificare a persoanelor din categoria celor defavorizate, care nu deţin domiciliu şi stau pe străzile din municipiul Iaşi. Această acţiune se impune ca urmare a temperaturilor scăzute din ultima perioadă, fiind necesară adăpostirea acestora în spaţii special amenajate.

Cu această ocazie, poliţiştii locali verifică, atât pe timp de zi cît şi pe timp de noapte toate locaţiile în care aceştia obişnuiesc să vagabondeze sau să practice cerşetoria. În acest sens, până în prezent lucrătorii instituţiei de politie au identificat 21 de astfel de persoane, motiv pentru care au fost conduse la adăposturile special amenajate de către Primăria Muncipiului Iaşi sau la Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă Iaşi, în cazul copiilor.

Dintre aceştia, cei mai mulţi au fost identificaţi în zona Gării şi CUG. De menţionat faptul că în majoritatea cazurilor persoanele defavorizate refuză să fie cazate în aceste spaţii din cauza regulamentelor interioare privind respectarea normelor de convieţuire socială.

Având în vedere faptul că şi în perioada următoare sunt anunţate temperaturi scăzute poliţiştii locali vor continua aceste activităţi, pentru a preveni producerea de situaţii nefericite cauzate de vremea nefavorabilă.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*