50 de ani de căsnicie, aniversaţi de Ziua Familiei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/05/2011

Municipalitatea ieşeană a organizat sâmbătă, 14 mai, în Parcul Expoziţiei, o ceremonie de premiere a familiilor din municipiul Iaşi care au împlinit anul acesta 50 de ani de la căsătorie. Astfel, într-o atmosferă sărbătorească, 304 familii ieşene au fost invitate să ia parte la manifestarea care a marcat Ziua Internaţională a Familiei, aflată la cea de a IX-a ediţie.

Ca în fiecare an, gazda evenimentului, primarul Gheorghe Nichita, a acordat într-un cadru festiv fiecărei perechi prezente „Diploma de Onoare pentru devotamentul şi credinţa în promovarea valorilor morale ale familiei”, totodată acestea fiind recompensate şi cu un premiu bănesc de 500 de lei.


„Municipalitatea are datoria de onoare de a sărbători familiile care au ajuns  să celebreze nunta de aur. În primul rând, recompensăm pe cei care, în ciuda  greutăţilor şi problemelor au ştiut să-şi păstreze familia unită şi apoi sărbătorim oamenii care au construit Iaşul”, le-a spus celor prezenţi primarul Gheorghe Nichita.

Ca în fiecare an, primăria a pregătit un program sărbătoresc pentru nunta de aur a familiilor. Alături de înmânarea diplomelor, pentru perechile celebrate a fost pregătit un spectacol de romanţe şi muzică populară precum şi un bufet în aer liber cu mici, frigărui, cărnăciori şi bere. Serviciul de Stare Civilă din cadrul Direcţiei Locale de Evidenţă a Persoanei a pregătit şi un moment deosebit pentru seniorii Iaşului. Pentru a imortaliza momentul festiv, perechile ajunse la nunta de aur au fost fotografiate, pozele fiind apoi acordate gratuit familiei.

Evenimentul din Parcul Expoziţiei s-a bucurat şi de prezenţa unor oaspeţi de marcă printre care Ecaterina Andronescu – fost ministru al Educaţiei, senatorul Ioan Mang  sau deputatul Anghel Stanciu, alături de care s-au mai aflat viceprimarul Romeo Olteanu, directorul economic al Primăriei Municipiului Iaşi, Victorel Lupu, precum şi consilieri locali municipali şi judeţeni.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*