Eveniment de anvergură pentru medicina de urgență pediatrică, la Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/09/2018

În perioada 6 – 8 septembrie, la Iași are loc un eveniment de importanță majoră pentru domeniul medicinei de urgențe pediatrice: Conferința Națională cu participare internațională I-PEM (Iași – Pediatrics Emergency Medicine). Organizatorii acestei manifestări sunt Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași – Unitatea de Primire Urgențe, Societatea
Română de Pediatrie, Societatea de Medici și Naturaliști Iași, Consiliul Național Român de Resuscitare, Asociația Urgentiștilor Pediatri Ieșeni pentru Copiii de Pretutindeni, Colegiul Medicilor Iași, OAMGMAMR Iași și Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.

Manifestarea științifică are ca scop îmbunătățirea calității îngrijirii copiilor în unitățile de primire urgențe. IPEM 2018 se adresează profesioniștilor din asistența medicală de urgența pediatrică, obiectivul conferinței fiind standardizarea managementului
pacientului, în baza ghidurilor clinice, protocoalelor naționale și internaționale.
La deschiderea evenimentului a fost prezent și primarul Mihai Chirica, care a vorbit despre atenția pe care trebuie să o primească medicina de urgență pediatrică, astfel încât pacienții să beneficieze de condiții și de servicii clinice de calitate.
„Cred că cea mai provocatoare specialitate este medicina de urgență pediatrică întrucât implică concentrare de lungă durată. Calitatea medicilor specialiști și rezultatele acestora arată că Iașul este un centru regional al medicinei de urgență. Așa cum un părinte consideră prioritară sănătatea copiilor, așa și domeniul pediatriei trebuie să primească atenția cuvenită și sprijinul necesar derulării serviciilor de specialitate dedicate micilor pacienți. În Iași avem foarte mulți medici care sunt dedicați trup și suflet îngrijirii pacienților, deși nu au trăit cele mai fericite momente în viața lor profesională în ceea ce privește dotarea medicală, confortul spațiilor spitalicești sau accesibilitatea la corpurile de clădire. Până la urmă, pentru acești oameni a fost importantă menținerea în stare de funcționare a diferitelor specialități din cadrul spitalului. Le mulțumim organizatorilor că au ales Iașul să fie gazda acestui eveniment, mai ales că suntem în an Centenar”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Aflat la prima ediție, evenimentul abordează în cadrul sesiunilor plenare teme din urgențele pediatrice la cel mai înalt nivel, stabilite în baza experienței practice dobândite în cei 18 ani de existență pe care Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași îi împlinește sâmbătă, 8 septembrie.

Comments

comments

Categoria: diverse

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*