180 de arbori plantaţi în parcul din Ciurchi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/04/2013

Campania de primăvară a luat amploare. La iniţiativa Primăriei, reprezentanţi ai unor instituţii precum Jandarmeria, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Iaşi, Servicii Publice,  Salubris şi Poliţia Locală, au desfăşurat o amplă acţiune de plantări arbori în zona Ciurchi.

50 de participanţi

Voluntarii au plantat 180 de puieţi

Miercuri 10 aprilie 2013, în parcul Tătăraşi Sud, voluntari din instituţiile publice au plantat peste 180 de puieţi de arbori din specia stejar, castan, tei şi mălin. “Sunt acţiuni de plantare cu voluntari de la diverse instituţii, care vor continua şi în zilele următoare. Plantăm astăzi 180 de arbori, specia dominantă fiind tei cu aproximativ 100 de puieţi”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica. La acţiunea care a durat aproximativ o oră au participat peste 50 de persoane, printre care şi viceprimarul Mihai Chirica. Ca în fiecare primăvară, Primăria Iaşi asigură plantarea a mii de arbori, arbuşti sau flori în toate cartierele oraşului.

Ofertă gratuită

Asociaţiile de proprietari şi instituţiile publice au posibilitatea să se implice în astfel de campanii şi zilele viitoare. Mai ales că municipalitatea pune la dispoziţie, gratuit, material săditor. Astfel, cei interesaţi se pot adresa Primăriei şi celor cinci centre de cartier pentru a obţine materialul săditor. Se pot procura astfel arbuşti din speciile tei, nuc, alun, precum şi butaşi de trandafiri şi garduri vii. Ieşenii interesaţi vor putea primi gratuit între 50 şi 100 de metri liniari de material săditor.

În anul 2012, în Iaşi au fost plantaţi 110.383 arbuşti, 3.590 arbori foioşi, 3.041 trandafiri, 2.560 buxus,1.461 tuia, 352 molizi şi 90 magnolia.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*