160 de profesori ieşeni, premiaţi la Gala Excelenţei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/12/2011

Pe data de 17 decembrie 2011, la Colegiul “Emil Racoviţă” din Iaşi, au fost premiaţi 160 dintre profesorii cei mai buni, care predau şi fac performanţă în cadrul Centrului de Excelenţă. Premiile în valoare totală de 30.000 de lei au fost acordate de către Primăria Municipiului Iaşi profesorilor din peste 27 de şcoli şi licee, şi de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, într-un cadru festiv pus la punct de către directorul Centrului, profesorul Seryl Talpalaru.

„Anul acesta, acordăm aceste premii pentru a opta oară în cei 11 ani de existenţă ai Centrului de Excelenţă. «Seara Excelenţei» din 2011 a fost o seară deosebită, întrucât am pregatit un moment de colinde, în interpretarea unui cor foarte talentat, dar şi o surpriză pentru cei prezenţi”, a menţionat Seryl Talpalaru, coordonatorul Centrului de Excelenţă (CEX) din Iaşi.

Prezent la eveniment, primarul Gheorghe Nichita a subliniat faptul că municipalitatea ieşeană a fost în permanenţă alături de şcoala ieşeană, susţinând atât moral, cât şi financiar dezvoltarea infrastructurii şcolare şi a resurselor umane, precum şi organizarea multiplelor faze ale olimpiadelor naţionale la Iaşi. Edilul-şef a elogiat activitatea Centurlui de Excelenţă şi a profesorilor care activează în cadrul acestuia:

„Faptul că Iaşul a excelat în ultimii ani la olimpiadele interdisciplinare se datorează într-o măsură importantă şi existenţei Centrului de Excelenţă si profesorilor de aici, care se dăruiesc total pregătirii elevilor pe un număr de 12 discipline”, a spus primarul Gheorghe Nichita.

Centrul de Excelenţă Regional pentru Tineri Capabili de Performanţe (C.R.T.C.P.) Iaşi şi-a început activitatea în anul 2001, coordonand activitatea din 5 judeţe (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Suceava) cu scopul de a asigura tinerilor cu abilităţi speciale o pregatire deosebită.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*