15.000 de elevi şi studenţi, cu viză de Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/11/2013

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Iaşi (DLEP) a desfăşurat, în perioada 23 septembrie – 13 noiembrie, campania de punere în legalitate a elevilor şi studenţilor cazaţi în căminele unităţilor de învăţământ din municipiul Iaşi. Staţia mobilă a Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Iaşi s-a deplasat în 55 de cămine şcolare şi studenţeşti, acţiune în urma căreia au fost puse în legalitate 14.021 de persoane.

Procedura

În aceeaşi perioadă, la sediul DLEP au fost soluţionate 1.446 de cereri de stabilire a reşedinţei din partea persoanelor care nu au solicitat acest lucru prin intermediul administratorilor de imobile (cămine). În total, în decurs de aproape două luni au fost acordate 15.467 vize. “Reşedinţa se înscrie în actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară. Menţiunea de stabilire a reşedinţei se acordevidenta populatieiă pentru perioada solicitată, dar nu mai mare de un an, şi are valabilitate pe timpul cât persoana locuieşte în mod efectiv la adresa declarată ca reşedinţă. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita înscrierea unei noi menţiuni de stabilire a reşedinţei”, a declarat Marius Bodoga, directorul executiv DLEP Iaşi.

Elevii şi studenţii cazaţi în cămine sau campusuri universitare care nu au solicitat punerea în legalitate în cadrul campaniei se pot prezenta personal la sediul Serviciului de evidenţă a persoanelor din Iulius Mall, etaj 2 (foto), în vederea depunerii cererii pentru stabilirea reşedinţei.

Comments

comments

Categoria: Evidenta Populatiei

Cuvinte cheie: , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*