Raspunsuri la emisiunea “Audiente in direct” din 30 septembrie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/10/2010

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iasi, emisiune moderată de Petru Frăsilă. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232/294.490. Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct vor fi preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 30 septembrie, când a fost prezent la emisiune primarul Gheorghe Nichita.

Bogdan Cernea solicită mai multe detalii privind mutarea chiriasilor de etnie rroma din Păcurari, de lângă Biserica Toma Cozma.

Răspuns: Nu sunt prevăzute, în viitorul apropiat, recazări ale familiilor de chiriaşi din Păcurari în alte locaţii, motivate de numărul mare de solicitări de locuinţe, comparative cu numărl de spaţii libere disponibile.

Juganaru Elena- Daca doresc sa imi rebranşez un calorifer ce l-am debranşat acum câţiva ani cui trebuie să mă adresez prima dată? Este posibilă rebranşarea? Am un apartament cu 2 camere şi restul caloriferelor functionează, am şi  repartitoare, doar cel din sufragerie este debranşat.

Răspuns: Da, este posibilă rebranşare. Vă puteţi adresa la SC CET Iaşi care va realiza gratuit rebranşarea. Aceasta poate fi făcută de orice firmă autorizată.

Ciobanu Elena – str. Pantelimon Halipa  şi-a schimbat numele de mulţi ani, dar facturile EON si altele au tot vechea denumire a strazii.

Răspuns: Va rugam sa va adresati Serviciului de relatii cu clientii din cadrul S.C .E.ON S.A. Iasi, pentru schimbarea datelor din contractul(contractele) de furnizare  si implicit din facturile emise. Este posibil ca SC Eon SA sa nu şi-a actualizat bazele de date.

Ilaş Ionuţ – când se dau în folosinţă ANL din CUG

Răspuns: Termenul de finalizare a celor două tronsoane de la blocul 1004 din CUG este sfărşitul anului 2011. Vor fi construite aproximativ 70 de locuinţe.

Murariu Amalia –  câinii comunitari din Păcurari, str. Canta să fie duşi la Padoc

Răspuns: Echipa de hingheri a SC Salubris SA s-a deplasat pe strada Canta nr. 55  în data de 04.10.2010  unde  a capturat mai multi câini comunitari care au fost duşi la Padocul Miroslava.

Ionescu Constantin – curăţenie  strada Stejar

Răspuns: Salubrizarea străzii Stejar s-a executat în data de 04.10.2010.

Eugen Acatrinei – Ce se poate face cu mizeria care apare cu ocazia „Sărbătorilor Iaşi-lor”?

Răspuns: În urma discuţiilor purtate cu domnul Eugen Acatrinei a reieşit că dorinţa petentului este de a  mări numărul  echipajelor Poliţiei Comunitare care să patruleze în curtea interioară a blocului „Cina” pe perioada Sărbătorilor Iaşului, pentru a se evita astfel crearea depozitelor de deşeuri necontrolate în zonă. În acest sens reprezentanţii Poliţiei Comunitare ne-au asigurat că vor soluţiona favorabil sesizarea dumneavoastră.

Ailinicăi Constantin – canalizare lipsa pe Crucea Rosie

In proiectul de „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in Judetul Iasi” cu finantare din POS Mediu este inclusa si lucrarea de extindere a retelei de canalizare pe o parte din strazile cartierului Crucea Rosie (str. Transilvaniei L=320 ml; str. Calugareni L=80 ml; str. Calafat = 88 ml; str. Bucovinei = 558 ml; str. Banat = 173 ml; str. Alba Iulia = 82 ml; fd. Bucovinei = 287 ml).

Municipiul Iasi asigura cofinantarea obiectivelor de investitii din cadrul proiectului sus mentionat (în valoare de 753.187 Euro fara TVA, suma ce reprezinta contribuţia în cuantum de 1,79 % din cheltuielile eligibile aferente investiţiilor).

Studiul de Fezabilitate si indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost aprobati prin H.C.L. nr.480/11.12.2009.

Unitatea de Implementare a Proiectului „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in Judetul Iasi” este infiintata in cadrul S.C. Apavital S.A. .

Din informatiile obtinute de la S.C. Apavital S.A. lucrarile de extindere a retelei de canalizare din cadrul proiectului sus mentionat vor demara la inceputul anului 2011.

Neagu George – Strada Spital Pascanu – cele doua blocuri (singurele) de la numarul 2 ale acestei strazi, sunt neiluminate, desi exista niste stalpi stradali f inalti, a caror lumina nu cade pe intrarea si fatada blocurilor. Daca s-ar putea ar fi necesari si utili instalarea a 4 lampadare stradale ca cele dintre blocuri, de pe alei.

Răspuns: In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca la adresa mentionata exista retea de iluminat public realizata pe stalpi de iluminat stradal (din beton). Montarea de stalpi suplimentari nu se justifica intrucat distanta dintre accesul in bloc si strada este sub 10 m. Stalpii de iluminat public se monteaza la o distanta cuprinsa intre 25 si 35 m.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*