14 ani de fotografie argentică prin lentilele lui Ozolin Duşa

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/01/2011

“CÂND ERAM FOTOGRAF” este intitulată expoziţia care reuneşte lucrările lui Ozolin Duşa, membru al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (F.I.A.P.), şi care a fost vernisată ieri, 17 ianuarie 2011, la Moldova Mall.

Expuse în saloanele şi expoziţiile de fotografie ale vremii nu doar în România, dar şi Europa, Asia şi peste Atlantic, cele 76 de cadre sunt eseuri care  ilustrează anii 1986-2000. Alb-negru sau color, imprimate pe peliculă, developate şi mărite manual înainte de era digitală, lucrările artistului fotograf vor sta în Galeria de Artă de la parterul Moldova Mall până pe 31 ianuarie 2011, inclusiv.

“Sunt imaginile unei epoci apuse, aceea a fotografiei argentice, cu atât mai valoroase cu cât niciodată nu voi mai avea puterea, timpul și banii pentru a mă reîntoarce la fotografia pe peliculă. Multe dintre fotografii au fost premiate, multe dintre ele au o poveste savuroasă pe care, dacă veți avea curiozitatea, voi putea să v-o împărtășesc”, promite Ozolin Duşa, care invită pasionaţii de fotografie la vernisaj.

Expoziţia “CÂND ERAM FOTOGAF” se înscrie în manifestările fără precedent în țara noastră intitulate “Luna Fotografiei din România” şi află sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (A.A.F.R.), Primăriei Municipiului Iaşi, Asociaţiei FotoIaşi şi Moldova Mall.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*