“100 de ani ai oraşului”, expoziţie de promovare a patrimoniului arhitectural organizată la Muzeul Municipal

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/01/2018

Muzeul Municipal va găzdui în perioada 22-24 ianuarie expoziția „100 de ani ai orașului”. Evenimentul este organizat de Asociația „DAR ASSOCIATION” care își propune prin această expoziție promovarea patrimoniul arhitectural românesc creat în ultimii 100 de ani.

„Anul 2018 este anul patrimoniului cultural european.
Proiectul implică itinerarea la Iași și București a expoziției „100 de ani ai orașului”. Expoziția cuprinde 20 de picturi de inspirație urbană și fotografii ale unor lucrări murale realizate în ultimii ani de artistul Laurențiu Dimișcă, toate, confirmând apetența sa pentru descrierea spațiului citadin prin mijloace proprii, inconfundabile.” au declarat reprezentanții DAR ASSOCIATION

Artistul Laurențiu Dimișcă pictează case de locuit, instituții sau chiar elemente de arhitectură industrială.

„Nu ne putem referi niciun moment la ele ca peisaje, ci mai curând la un cadru pentru poveștile oamenilor care le-au locuit, le-au creat, le-au făcut celebre, sau le-au distrus. Poveștile sunt profund românești, ele surprind acest oraș idealizat care poate fi: Iașul, Craiova sau București dar și Oradea sau Constanța. Am ales lucrările lui Laurențiu Dimișcă pentru că în ele poveștile individuale se contopesc în povești ale comunității descrise în culori puternice care suprasolicită simțurile și nu îl pot lăsa pe privitor indiferent. Deși se apropie stilistic de arta naivă prin povestea elaborată din spatele fiecărei lucrări, abordarea sa devine sofisticată.” au adăugat organizatorii evenimentului.

Printre partenerii acestui proiect se numără Primăria Municipiului Iași, Departamentul Centenar din cadrul municipalității și Muzeul Municipal Iaşi.

Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale în cadrul programului dedicat Zilei Culturii Naționale 2018.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*