10 şcoli în cursa pentru cel mai creativ Colţ Verde

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/04/2011

Asociaţiile Mai Bine şi TERIS, în parteneriat cu Asociaţia Recolamp au dat startul concursului Colţul Verde, organizat în perioada aprilie – mai 2011, în cadrul celei de-a cincea ediţii a proiectului IaŞi Reciclează.

Concursul presupune promovarea principiilor ecologice şi amenajarea unui Colţ Verde în incinta şcolii, spaţiu creat în vederea colectării selective a următoarelor tipuri de deşeuri: surse de lumină, baterii, echipamente electrice, hârtie, plastic şi sticlă.

Pentru a oferi continuitate activităţilor, participanţii la acest concurs sunt 10 şcoli generale din Iaşi care au răspuns afirmativ la invitaţia organizatorilor, instituţii ce au fost implicate în ediţiile anterioare ale campaniei IaŞi Reciclează, prin educarea teoretică şi practică a elevilor în cadrul sesiunilor informative, workshopurilor, sesiunilor de plantare sau reamenajare a spaţiilor verzi din perimetrul şcolii.

„Discutând cu beneficiarii direcţi ai acestui proiect am constatat cât de important este să cooperăm şi să colaborăm pentru susţinerea mediului înconjurător. Eforturile concentrate pot aduce rezultate benefice, dar pentru ca acestea să fie vizibile, trebuie să ne unim resursele”, afirma Ioana Prună, coordonator Colţul Verde, Asociaţia TERIS Iaşi.

„Acest concurs răspunde nevoilor identificate în urma discuţiilor purtate cu beneficiarii în ediţiile anterioare ale celei mai mari campanii de sensibilizare pentru protecţia mediului la nivel local. Progresul în educaţia pentru mediu rezidă atât din diseminarea informaţiilor teoretice, cât şi din crearea unui context favorabil pentru desfăşurarea de activităţi practice care să vină în beneficiul naturii” a declarat Mihaela Gîrleanu, Manager Proiecte în cadrul Asociaţiei Mai Bine.

Cu sprijinul financiar oferit din partea partenerului principal – Asociaţia Recolamp, premiul acestui concurs va consta în furnizarea unui serviciu sau realizarea unei dotări în cadrul instituţiei câştigătoare în valoare totală de 1 000 lei, premiu ce trebuie să respecte principiile de bază ale acestui concurs, privind dezvoltarea durabilă, consumul redus, reutilizarea şi reciclarea.

„Motivul pentru care am propus şi susţinut această iniţiativă la nivelul oraşului Iaşi se datorează activităţii noastre de protejare a mediului înconjurător prin acţiuni de informare, constientizare şi educare cu privire la necesitatea adoptării unui comportament prietenos cu natura. Toate proiectele noastre au ca unic scop susţinerea activităţilor de colectare selectivă a surselor de lumină uzate, în vederea asigurării reciclării lor în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătate a populaţiei. Susţinem astfel de acţiuni în şcoli, deoarece partea de educaţie, atrage conştientizarea, iar elevii sunt cheia unei comunicări eficiente cu un rezultat benefic. Amenajarea unui Colţ Verde în incinta şcolii demonstrează că acum există o infrastructură care te ajută să reciclezi mai uşor”, a declarat Roxana Şunica, Director Marketing Asociaţia Recolamp.

Colţul Verde câştigător va fi desemnat de către juriul alcătuit din reprezentanţi ai asociaţiilor organizatoare, în baza a diferite criterii de evaluare: creativitatea spaţiului amenajat, cantitatea de deşeuri colectate selectiv, numărul de elevi şi numărul de cadre didactice implicate în amenajarea şi întreţinerea acestui spaţiu. Anunţarea câştigătorului va fi realizată la sfârşitul lunii mai, atât prin comunicarea în mass-media locală, cât şi prin pagina de internet a proiectului.

Regulamentul concursului Colţul Verde şi lista şcolilor participante la acest concurs pot fi consultate pe www.iasirecicleaza.ro.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa mihaela@maibine.eu sau la numărul de telefon 0743 763 617, persoană de contact Mihaela Gîrleanu, Manager Proiecte, Asociaţia Mai Bine.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*