10.500 de arbori şi arbuşti, plantaţi în toate zonele oraşului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/03/2014

În ultimele două săptămâni, SC Servicii Publice a plantat în Iaşi 10.000 de arbuşti şi 450 de copaci.

Paltini în Copou
În această perioadă, au fost toaletaţi 31 de arbori pe str. Clopotari, 9 arbori pe str. Măgurii nr. 1 – 3, cinci arbori pe str. Pompieri, cinci arbori pe bdul Alexandru cel Bun. Nu mai puţin de 65 de arbori au fost toaletaţi pe bdul Carol I. De asemenea, operaţiunile de plantat arbori au fost ample, având loc în mai multe zone din oraş. Pe Aleea Grigore Ghica Vodă au fost plantaţi 70 de paltini, iar în Grădina Copou au fost plantaţi 600 de arbuşti foioşi din specia Philadelphus, 150 de arbuşti Spireea, 10 arbuşti răşinoşi din specia Tysa, dar şi 60 de paltini. Spaţiile verzi din Rondul din Târgu Cucu au fost îmbogăţite cu 200 de arbuşti răşinoşi, în timp ce în zona Esplanadei Oancea au fost plantaţi 900 de arbuşti din specia Spireea şi 200 de arbuşti din specia Ligustrum. Pe bulevardul Independenţei au fost plantaţi 1.000 de arbuşti Spireea, iar în parcul Bărboi peisajul a fost îmbogăţit cu 1.000 de arbuşti din aceeaşi specie. Tot speciei Spireea aparţin şi arbuştii din noul gard viu plantat în parcul Bicaz, întins pe 10 metri liniari. De asemenea, 550 de arbuşti au fost sădiţi în parc Orăşel.

spatii verzi (6)

Angajaţii de la Servicii Publice lucrează la întreţinerea spaţiilor verzi, inclusiv prin plantări de flori

Tei sădiţi în Păcurari
Ulmi şi tei au fost plantaţi pe şoseaua Nicolina, în parc Zimbru, cartierul Frumoasa, Păcurari. Vegetaţia din parcul Tabacului a fost diversificată prin plantarea a 100 de arbuşti, cea din parcul Dacia cu sădirea a 100 de copaci. Parcul Zimbru numără acum 1.000 de arbuşti Cornus, în timp ce în zona podului Alexandru cel Bun au fost sădiţi 100 de arbuşti Philadelphus. În zona Păcurari au fost sădiţi 5 tei şi 20 de paltini. Parcul Tătăraşi Sud cuprinde acum 100 de noi paltini, în timp ce pe bdul Chimiei, mal stâng, au fost sădiţi 118 frasini şi 32 de stejari. Ulmi şi sălcii au fost plantaţi în parcul Tabacului, iar la esplanada Nicolina au fost sădiţi 1.000 de arbuşti. Până la sfârşitul lunii martie, municipalitatea intenţionează să efectueze plantări de arbori şi arbuşti pe bdul Copou, în parcul Tineretului, străzile Canta, Luca Arbore, Lascăr Catargi, Păcurari. De asemenea, vor fi plantate flori pe bdul Independenţei şi pe esplanada Alexandru, iar la Râpa Galbenă vor fi plantaţi arbuşti răşinoşi.

Reparaţii la străzi
Condiţiile meteo favorabile au permis SC Citadin să efectueze o serie de lucrări de reparaţii în carosabil. Astfel, până acum, în luna martie, o cantitate de 350 tone de mixtură asfaltică a fost alocată lucrărilor de pe străzile Trei Fântâni, Sf. Ioan, Cetăţuia, Florilor, Rece, Sf. Teodor, bdul Primăverii, Han Tătar, Ciurchi, bdul Independenţei (parcare), Splai Bahlui mal drept, A. Panu (parcare), Fântânilor, Ignat, Eminescu, O. Botez, şos. Bârnova, M. Kogălniceanu, Buna Vestire, A. Vlaicu, Codrescu, N. Gane, Sulfinei, aleea T. Neculai, şos. Iaşi – Voineşti, Atelierului, Bularga, Ralet. Iniţial, societate a lucrat cu 7 echipe, în prezent numărul echipelor de asfaltatori fiind de 11. În ultimele săptămâni, s-au efectuat şi lucrări de refacere a carosabilului în urma intervenţiilor la reţelele de utilităţi subterane (intervenţii reţele apă – canalizare, reţele gaze naturale, intervenţii magistrale termoficare).

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*