“1 milion pentru 1 referendum”, campanie de susţinere a proiectului Unirii României cu Republica Moldova

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/05/2018

Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” derulează până pe 25 iunie campania „1 milion pentru referendum”, scopul fiind strângerea a peste un milion de semnături din România, Republica Moldova și Diaspora, în vederea susținerii proiectului de Unire a României cu Republica Moldova. Campania a fost demarată pe 23 aprilie, fiind desfășurată de cele peste 130 de asociații și grupuri de inițiativă din „Alianța pentru Centenar”

„Reunificarea este dorința legitimă a populației de pe ambele maluri ale Prutului, aspect dovedit și la Marea Adunare Centenară din 25 martie, de la Chișinău. Procesul are loc de jos în sus, de la oamenii simpli la politicieni. Le vom cere atât parlamentarilor de la București, cât și de la Chișinău să semneze pentru viitorul comun, prosper, al celor două state. În fiecare județ al țării, în fiecare raion va exista un grup de inițiativă pentru a lansa campania de colectare a semnăturilor de la Nistru până la Tisa”, a declarat președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion.

Pentru revizuirea Constituției, membrii Alianței pentru Centenar au identificat și format un grup de experți în drept constitutional care lucrează la fraza finală a preambulului Legii fundamentale, similară celei din Constituția Germaniei și în care va fi prevăzut dreptul poporului român de a se reunifica pașnic, în concordanță cu Tratatul de la Helsinki (1975).

Campania pentru strângerea de semnături a fost lansată miercuri, 16 mai și  în marile orașe românești – Timișoara, București, Chișinău – și în inima Europei, la Bruxelles. Săptămâna trecută, din Iași a plecat „Caravana Unirii”( trei autobuze colorate în roșu, galben și albastru) care a ajuns în diferite orașe din regiunea Moldovei: Botoșani, Putna, Gura Humorului și Suceava. La inaugurarea celor trei autobuze personalizate a participat și primarul Iașului, Mihai Chirica. Timp de două luni, „Caravana Unirii” va ajunge în fiecare județ din toate regiunile istorice ale României.

De joi, 17 mai, s-a dat startul campaniei în municipiul Iași prin amplasarea de corturi pentru strângerea de semnături, pentru început în Piața Unirii, iar apoi în: Parcul Voievozilor, pe Bld. Carol I intersecție cu str. Toma Cozma, în Parcul din Podul Roș lângă Oficiul Postal nr.3, pe strada Ion Creangă vis-à-vis de Ateneul Iași, pe Bld. Carol I la statuia lui Mihai Viteazul și pe Bld. Tudor Vladimirescu intersecție cu Bld. Dimitrie Mangeron.

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*